Πάιατ: Απαράδεκτη η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (Βίντεο)

Ηχηρή παρέμβαση για τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία αλλά και την ένταση που δημιουργεί η γειτονική χώρα στο Αιγαίο με την άτακτη στρατιωτική δράση της έκανε σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, μιλώντας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιά ο Αμερικανός διπλωμάτης χαρακτήρισε απαράδεκτη την συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης, σημείωσε ότι θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους και δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι για τις ΗΠΑ η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος στην περιοχή.

Μάλιστα ο Αμερικανός πρέσβης υπογράμμισε στις δηλώσεις του την σημασία αυτής της σχέσης, αναλογιζόμένος τις… στρατηγικές κατυθύνσεις της Τουρκίας.

“Εσείς έχετε αλληλεπίδραση με την Τουρκία και κάθε ημέρα έρχεστε αντιμέτωποι με απρόβλεπτες συμπεριφορές” είπε επίσης ο Αμερικανός πρέσβης αναφερόμενος στις συγκρούσεις σκαφών στο Αιγαίο αλλά και τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ALPHA με τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δ. Καμμένος: «Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν θα είναι ποτέ προϊόν ανταλλαγής»

Καμμένος για Έλληνες στρατιωτικούς: «Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι για την ομηρία»

Ρίχνει τους τόνους αλλά δεν κάνει πίσω ο Ερντογάν για τους Έλληνες στρατιωτικούς: «Δεν θέλουμε πόλεμο με την Ελλάδα – Πρώτα τους 8…»