Ραγδαίες εξελίξεις στα Capital Controls – Έρχεται άμεσα αύξηση του ορίου αναλήψεων στις 8.000 ευρώ!

Capital controls

Σε υπεριδπλασιασμό του επιτρεπόμενου ποσού αναλήψεων στο πλαίσιο χαλάρωσης των capital controls αναμένεται να προχωρήσει από την επόμενη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών.

Από τις 2.300 ευρώ το όριο για την ανάληψη μετρητών θα αυξηθεί στις 5.000 ευρώ τον μήνα, σύμφωνα με το capital.gr. Όπως αναφέρει, αυτό θα γίνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται αύριο και θα έχει ισχύ από την Δευτέρα 4 Ιουνίου και θα δίνεται η δυνατότητα να γίνονται αναλήψεις έως 5.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο κι ανά λογαριασμό.

Αναφορικά με την ελάφρυνση των κεφαλαιακών περιορισμών για τις επιχειρήσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται πλήρης απελευθέρωση των εσόδων τους που προέρχονται από το εξωτερικό, καθώς και διπλασιασμός των ποσών που θα μπορούν να εκτελούνται απευθείας από τις τράπεζες, χωρίς την προϋπόθεση της προηγούμενης ιστορικότητας, από τις 20.000 στις 40.000 ευρώ ανά πελάτη ανά ημέρα.

Η πλήρης απελευθέρωση των εσόδων από το εξωτερικό, τα οποία θα μπορούν να ξαναβγαίνουν στο ακέραιο οποτεδήποτε εκτός Ελλάδος, αφορούν εισπράξεις-εμβάσματα από το εξωτερικό, έσοδα από πληρωμές με κάρτες εκδόσεως εξωτερικού (π.χ. έμπορος ο οποίος πιστώνεται από πελάτη για αγορά του τελευταίου με κάρτα εκδόσεως εξωτερικού), αλλά και τη θεματοφυλακή τίτλων που θα μπορεί να βγαίνει εκτός Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι η επικείμενη εντυπωσιακή χαλάρωση των capital controls θα αποτελέσει ένα είδος τεστ για την αγορά την ίδια ώρα που οι τραπεζικές καταθέσεις αυξάνονται σταθερά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας τον Απρίλιο οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών παρουσίασαν τον Απρίλιο αύξηση κατά 866 εκατ. ευρώ  φθάνοντας τα 126,9 δισ. ευρώ έναντι 126,01 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο «κόκκινο» παραμένουν οι τιμές των καυσίμων – Σε ποιες περιοχές ξεπέρασε τα 2 ευρώ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποια είναι τα νέα εμπορικά κέντρα που σχεδιάζονται στην Αττική

ΑΚΟΜΑ: «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι για φοροδιαφυγή