Χρέος & αξιολόγηση – Η Ελλάδα πρώτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup της Πέμπτης

Eurogroup

Η Ελλάδα είναι πρωταγωνιστεί στην ατζέντα του Eurogroup της Πέμπτης με την πρόοδο στην αξιολόγηση και τη στρατηγική για το χρέος να μπαίνουν σε πρώτο πλάνο.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που δημοσιοποίησε ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο αναφέρεται ότι οι υπουργοί οικονομικών θα λάβουν υπόψη την πρόοδο με την τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM στη βάση της ενημέρωσης από την αποστολή των Θεσμών στην Αθήνα. Παράλληλα, θα συνεχίσει τη συζήτηση για την στρατηγική αναφορικά με το χρέος.

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι Θεσμοί θα παρουσιάσουν το SLA που ολοκληρώθηκε στις 19 Μαΐου. Σημειώνεται δε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να εφαρμόσει τα απαιτούμενα μέτρα πριν από την συνάντηση των ΥΠΟΙΚ στις 21 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει «στο προηγούμενο Eurogroup οι Θεσμοί ανακοίνωσαν την επιστροφή των ομάδων στην Αθήνα στις 14 Μαΐου με στόχο να επιτευχθεί Staff Level Agreement προ της συνάντησης των υπουργών το Μάιο.

Παράλληλα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για κάποια κρίσιμα στοιχεία για να στηριχθεί η επιτυχημένη έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα. Επί της βάση επιτυχημένης αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει τον Ιούνιο όλα τα στοιχεία για να εξασφαλίσει επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε μια εβδομάδα – Την Τρίτη 29 Μαΐου η φορολοταρία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέος διακανονισμός για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ – Ποιοι δίνουν μικρότερη προκαταβολή

ΑΚΟΜΑ: Σοκ στην αγορά! Γνωστή αλυσίδα ρούχων βάζει «λουκέτο» σε περισσότερα από 100 καταστήματα