Πετρόπουλος: Περικοπές στις συντάξεις μέχρι και 30%

«Οι περικοπές θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ» παραδέχθηκε ο υφυπουργός, και έσπευσε να σημειώσει ότι τον Οκτώβριο θα δουν πόσο θα μειωθούν και ότι θα τις βελτιώσουν. «Έχουμε μπροστά μας 7 μήνες για τις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Πετρόπουλος.

«900.000 καταβαλλόμενες συντάξεις θα μειωθούν έως και 30%, όπως προκύπτει από το πρώτο δείγμα επανυπολογισμού των συντάξεων» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης Τάσος Πετρόπουλος. Το μέτρο της μείωσης θα μπει στον προϋπολογισμό του 2019, αλλά θα δούμε τι βελτιώσεις μπορούμε να κάνουμε» εξήγησε ο Τάσος Πετρόπουλος.

«Οι περικοπές (από την 1η Ιανουαρίου του 2019) θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ» παραδέχθηκε ο κύριος Πετρόπουλος, και έσπευσε να σημειώσει ότι τον Οκτώβριο θα δουν πόσο θα μειωθούν και ότι θα τις βελτιώσουν. «Έχουμε μπροστά μας επτά μήνες για τις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό «Η μείωση 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%». Διευκρίνισε ακόμα ότι κατά 18% θα περικοπεί το 30% των καταβαλλόμεων συντάξεων, δηλαδή πάνω από 900 χιλιάδες συντάξεις, ενώ θα υπάρξουν συντάξεις που θα μειωθούν έως και 200 ευρώ το μήνα. Οι περικοπές αυτές θα φανούν στον προϋπολογισμό του 2019.

«Το 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αφορά ένα 25% με 30%… Τον Οκτώβρη θα δούμε τις ακριβείς περικοπές στις συντάξεις» σημείωσε.

Ο Τάσος Πετρόπουλος δεσμεύτηκε ακόμα ότι έως τον Αύγουστο θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις.

Παράλληλα με την μείωση των συντάξεων έρχεται και αύξηση των εισφορών που θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων είπε στον ΣΚΑΙ ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.

«Παράθυρο» για επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνηθεισών μειώσεων στις συντάξεις (από το 2019) και στο αφορολόγητο όριο (από το 2020) άφησε πάντως ο Νίκος Παππάς μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο.

Τις δηλώσεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι προτίθενται να επαναδιαπραγματευτούν για να μην μειωθούν οι συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019 επέκρινε μέσω του ΣΚΑΪ ο Κώστας Κυρανάκης, ενώ σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα «καθαρής εξόδου» από το μνημόνιο τον Αύγουστο.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προσοχή στις κατασχέσεις καταθέσεων – Αδειάζουν 1.000 λογαριασμούς την ημέρα

Ανήσυχο το Bloomberg για την Ελλάδα – Φόβος για προεκλογικές υποσχέσεις – Τα 8 ερωτήματα που θέτει!

Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου: «Βασικός στόχος η άρση των capital controls»