Ανήκουστο! Η Βουλή θα ντυθεί στα χρώματα του… “Gay Pride”!

Στα χρώματα του “Gay Pride” θα φωταγωγηθεί το κτίριο του Κοινοβουλίου το Σάββατο, 9 Ιουνίου. Είναι η πρώτη φορά που η Βουλή θα συμμετάσχει με αυτό τον τρόπο στο πλαίσιο του “Athens Pride”, κάτι που έχει προκαλέσει όπως είναι φυσικό αντιδράσεις.

Την απόφαση για τη φωταγώγηση του κτιρίου στα χρώματα του ουράνιου τόξου έλαβε, ως είθισται σε παρόμοιες περιπτώσεις, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Υπενθυμίζεται ότι η παρέλαση του “Athens Pride” θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος – θα ξεκινήσει στις 19:00. Το Pride έχει φέτος το σύνθημα «Παρούσα» και κεντρικό θέμα τη θηλυκότητα.

Το “Athens Pride” διοργανώνεται για 14η διαδοχική χρονιά στην Αθήνα και είναι η δεύτερη φορά που η παρέλαση θα διεξαχθεί στην Πλατεία Συντάγματος. Το σύνθημα «Παρούσα» αφορά τη θηλυκότητα όχι ως συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται κάθε μέρα σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας.

Βέβαια, την απόφαση της Βουλής δεν πήραν με… καλό μάτι και μερικοί βουλευτές- πέραν της Χρυσής Αυγής– των ΑΝΕΛ και ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως είναι «στα κάγκελα», θεωρώντας αδιανόητη την απόφαση.

Πηγή: lifo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσίπρας σε γκέι περιοδικό: «Να είστε περήφανοι για ό,τι είστε!»

Σφοδρές αντιδράσεις για την διαφήμιση με γκέι των Jumbo (vid)

Επιστολή διαμαρτυρίας στα Jumbo για την διαφήμιση με το γκέι ζευγάρι