Απίστευτη δήλωση Φίλη: “Πρέπει να παραιτηθεί ο Καμμένος”

Φίλης

«Όταν σε ένα κορυφαίο ζήτημα ένας κορυφαίος υπουργός διαφωνεί δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση» δήλωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο και στη διαφωνία του υπουργού Άμυνας με τη συμφωνία για Βόρεια Μακεδονία.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο Νίκος Φίλης είπε πως «η κυβέρνηση έχει μία γραμμή, αυτή που υπάρχει στις προγραμματικές δηλώσεις. Τότε δεσμεύτηκε στην προσπάθεια για λύση του Σκοπιανού στη βάση σύνθετης ονομασίας».

Κάπως έτσι ο πρώην υπουργός λέει ότι η προσπάθεια για λύση είχε την στήριξη του Πάνου Καμμένου, καθώς είχε ψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις, ενώ τώρα λέει πως δεν θα ψηφίσει συμφωνία που περιλαμβάνει όνομα με τον όρο Μακεδονία.

Αναφερόμενος στην προοπτική συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ τόνισε: “Οι αλλαγές στους συνοδηγούς στο πιλοτήριο δεν γίνονται εν πτήσει, αλλά μετά τις εκλογές. Χωρίς βιασύνες θα αντιμετωπιστούν αυτά τα θέματα». Ως προς την ψηφοφορία στη Βουλή ανέφερε ότι «δεν χρειάζεται κομματική πειθαρχία. Δεν υπάρχει θέμα συνοχής για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Φίλης έβαλε ωστόσο στο στόχαστρό του και τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως διολισθαίνει στον εθνικισμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “αν καταθέσει πρόταση μομφής θα είναι σαν μομφή εναντίον του πατέρα του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκληρή κριτική Σαμαρά για το Σκοπιανό: «Αχρείαστος και ταπεινωτικός συμβιβασμό – Ανιστόρητος ο Παυλόπουλος»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης σε Παυλόπουλο: «Ζητώ την παρέμβασή σας για να έρθει η συμφωνία στην Βουλή πριν την υπογράψει ο Τσίπρας»

ΑΚΟΜΑ: Σπυράκη: «Η συμφωνία είναι κακή κι ο Τσίπρας δεν δικαιούται να την υπογράψει»