“Βόμβα” στο Μουντιάλ: Αποκλείστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της η Γερμανία (Βίντεο)

Η Γερμανία αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Μουντιάλ 2018 και για πρώτη φορά στην ιστορία της στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ ηττήθηκε 2-0 από τη Νότια Κορέα στο Καζάν (6ος όμιλος, 3η αγωνιστική), με γκολ του Γιουνγκ Γκουόν Κιμ στο 90΄+3΄ και του Χέουνγκ Μιν Σον στο 90΄+6΄, κι έμεινε εκτός συνέχειας. Την πρόκριση από τον όμιλο πήραν η Σουηδία με το Μεξικό. Στο μεταξύ τους τρίτο ματς οι Σκανδιναβοί νίκησαν το Μεξικό 3-0.

Οι Γερμανοί παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα και δίκαια ηττήθηκαν από τους Νοτιοκορεάτες, που αντέταξαν την μαχητικότητα στην θεωρητική ανωτερότητα των αντιπάλων τους και τελικά δικαιώθηκαν, επιτυγχάνοντας μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορία τους. Η Νότια Κορέα πήρε την 3η θέση του ομίλου και η Γερμανία την 4η, έχοντας και οι δύο ομάδες από μία νίκη.

Ο Γιόακιμ Λεβ άφησε στον πάγκο τον Τόμας Μίλερ, μετά τις αποκαρδιωτικές εμφανίσεις του στα δύo πρώτα ματς του Μουντιάλ, αλλά επανέφερε στη βασική ενδεκάδα τους Μεσούτ Οζίλ και Σάμι Κεντίρα, καθώς και τον μεσοεπιθετικό Λέον Γκορέτσκα. Ο Σεμπάστιαν Ρούντι είχε πάρει τη θέση του Κεντίρα στη μεσαία γραμμή, αλλά υπέστη κάταγμα στη μύτη στον αγώνα με την Σουηδία και δεν κατέστη δυνατό να είναι ετοιμοπόλεμος, ούτε φορώντας την ειδική σε αυτές τις περιπτώσεις, μάσκα.

Επίσης ο Νίκλας Σίλε επιλέχθηκε να είναι ο αντικαταστάτης του Τζερόμ Μπόατενγκ στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Ματς Χούμελς, ο οποίος επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα στη θέση του Αντόνιο Ρούντιγκερ, μετά την απουσία του στο ματς με τη Σουηδία λόγω τραυματισμού στη μύτη.

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού για τη Νότια Κορέα φόρεσε ο Χέουνγκ Μιν Σον, αφού λόγω τραυματισμού δεν αγωνίστηκε ο Σουνγκ Γιούενγκ Κι και τη θέση του στη μεσαία γραμμή πήρε ο Γου Γιουνγκ Τζουνγκ.

Η Γερμανία πήρε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο (79% έναντι 21%), αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει τους μαχητικούς Κορεάτες, οι οποίοι το ιδιο διάστημα είχαν δύο καλές στιγμές. Πρώτα στο 19΄ με μακρινό φάουλ του Τζουνγκ που απέκρουσε ο Νόιερ με διπλή προσπάθεια (απέκρουσε ασθενώς αρχικά) και στη συνέχεια στο 25΄ όταν σε σουτ του Σον μέσα από την περιοχή η μπάλα έφυγε άουτ. Οι Γερμανοί αντέδρασαν και στο 38΄ σε σουτ του Βέρνερ κόντραρε η μπάλα σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ, ενώ μετά την εκτέλεσή του, σε σύγχυση στην περιοχή, ο Χούμελς σούταρε από κοντά, αλλά μάζεψε ο τερματοφύλακας της Νότιας Κορέας.

Η Γερμανία μπήκε δυνατά στην επανάληψη κι έχασε δύο καλές ευκαιρίες. Στο 48΄ ο Κίμιχ έκανε τη σέντρα με τον Γκορέτσκα να πιάνει την κεφαλιά και τον Χιέον Γου Τζο να απομακρύνει. Τρία λεπτά αργότερα (51΄), δυνατό σουτ του Βέρνερ έφυγε άουτ. Στο 66΄ο Σέον Μιν Μουν ελίχθηκε όμορφα στη γερμανική άμυνα, αλλά κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Χούμελς. Στο 70΄ σουτ του Κρόος η μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 78΄ απείλησε και πάλι η Κορέα με τον Σον, το συρτό σουτ του οποίου έφυγε άουτ. Την ίδια τύχη είχαν στο 83΄ ένα σουτ του Ρόις και στο 85΄ του Κρόος.

Οι Γερμανοί συνέχισαν την πίεση με στόχο το γκολ που θα τους έφερνε στην επόμενη φάση και στο 87΄ μόνος του ο Χούμελς προ του τρματοφύλακα δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ. Οι Νοτιοκορεάτες ήταν αυτοί όμως που ήραν τη νίκη με δύο τέρματα στις καθυστερήσεις του αγώνα, από τον Γιουνγκ Γκουόν Κιμ στο 90΄+3΄ με πλασέ από κοντά και τον Χέουνγκ Μιν Σον στο 90΄+6΄ σε κενή εστία από μακρινή μεταβίβαση (ο Νόιερ είχε βγει στην επίθεση).

Δείτε παρακάτω τα γκόλ και τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Διαιτητής: Μαρκ Γκάιγκερ (ΗΠΑ)

Κίτρινες κάρτες: 9΄ Γου Γιουνγκ Τζουνγκ, 23΄ Τζάε Σουνγκ Λι, 48΄ Σέον Μιν Μουν, 65΄ Χέουνγκ Μιν Σον
Κόκκινες κάρτες: –

Οι συνθέσεις:

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Σιν Τάε Γιονγκ): Χιέον Γου Τζο, Γιονγκ Λι, Γιουνγκ Σουν Γιουν, Γιουνγκ Γκουόν Κιμ, Τσουλ Χονγκ, Χιουν Σου Τζανγκ, Γου Γιουνγκ Τζουνγκ, Σέον Μιν Μουν (69΄ Σεγιόνγκ Γιου), Τζάε Σουνγκ Λι, Χέουνγκ Μιν Σον, Τζα Τσέολ Κου (λ. τρ. 56΄ Χίε Τσαν Χουάνγκ, 79΄ Γιοάν Γκο).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Έκτορ (78΄ Μπραντ), Χούμελς, Κεντίρα (58΄ Γκόμεζ), Κρόος, Βέρνερ, Οζίλ, Ρόϊς, Γκορέτσκα (63΄ Μίλερ), Ζίλε, Κίμιχ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπάχαλο η Αργεντινή: Βρίζονται άγρια μεταξύ τους οι παίκτες

Με… σφραγίδα Εμπαπέ στους «16» η Γαλλία – Τέλος το Μουντιάλ για το Περού

Επική πρόκριση στο 86′ με Ρόχο η Αργεντινή, 2-1 τη Νιγηρία (Βίντεο)