Δεν αλλάζουν όνομα! Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση χθες Σάββατο στα Σκόπια (pics)

Σκόπια

Μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση πραγματοποίησε χθες στα Σκόπια η αντιπολίτευση, με τον ηγέτη της, Χρίστιαν Μιτσκόσκι (VMRO DPMNE), να ζητάει πρόωρες εκλογές και να αντιτίθεται στην αλλαγή ονόματος.

«Ας τους σταματήσουμε προτού είναι αργά, πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές μαζί με τις προεδρικές, ας σχηματίσουμε κυβέρνηση τεχνοκρατών 100 μέρες πριν από τις κάλπες και ας δούμε αν ο λαός συμφωνεί με αυτά που κάνει ο Ζόραν Ζάεφ και το κόμμα του» είπε ο Μιτσκόσκι.

Σκόπια02

Σημείωσε, επίσης, ότι η χώρα ζει ιστορικές στιγμές και ότι απαιτείται ευθύνη και αποφασιστικότητα και τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να εκφοβίσει τον κόσμο για να μην πάει στη συγκέντρωση.

 

«Το μήνυμα είναι ένα και μόνο ένα: φτάνει, αρκετά. Οι υποσχέσεις του Ζάεφ έχουν γίνει ανέκδοτα. Είπε “όχι συνομιλίες για την ταυτότητα” αλλά είδαμε ότι τελικά αποφάσισε μόνος του. Είπε ότι η αλλαγή του Συντάγματος δεν είναι αλλαγή ταυτότητας, αλλά το Σύνταγμα είναι το βιβλίο της γέννησής μας. Ο Ζάεφ θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά, από την οποία δεν θα υπάρχει πισωγύρισμα. Το VMRO δεν θα υποστηρίξει αναθεώρηση στο Σύνταγμα για να αλλάξει η ονομασία».

Ο Μιτσκόκσι εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας τη για οικονομικές αποτυχίες, ψεύτικες υποσχέσεις, μείωση συντάξεων, κατάρρευση του συστήματος υγείας κ.ά. και υποστήριξε ότι οι εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι και οι πατριώτες είναι στη φυλακή.

«Είμαι απογοητευμένος που διαπραγματεύονται για να αλλάξει το όνομά μας», δήλωσε στο Reuters ο 41χρονος λογιστής Κιρίλ Στογιανόφκσι: «Το όνομά μας δεν πρέπει να αλλάξει, το ξέρουν ότι δεν πρόκειται να μπούμε στο ΝΑΤΟ προτού περάσουν 10 ή 15 χρόνια οπότε γιατί το κάνουν;»

Το «παρών» έδωσε στη συγκέντρωση κι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος απευθύνθηκε στους διαδηλωτές μέσω βίντεο λέγοντας: «Σε δύσκολους καιρούς χρειάζονται ηγέτες με θάρρος, σας συγχαίρω που καταφέρατε να αποκαταστήσετε το κόμμα, μπορείτε να υπολογίζετε σ’ εμάς, ελπίζω να βάλετε τη χώρα στον σωστό δρόμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επί ποδός η Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο – Με πούλμαν από όλη τη χώρα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε ναυάγιο οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό – Δεν συμφώνησαν Κοτζιάς-Ντιμιτρόφ

ΑΚΟΜΑ: «Χτύπησε» ξανά η Μέρκελ! Λέει «όχι» στην ελάφρυνση του ιταλικού χρέους