Η Μάνδρα πνίγεται και η Δούρου… κατηγορεί την κλιματική αλλαγή

Με τα νεύρα των κατοίκων την Μάνδρας, οι οποίοι βλέπουν τη ζωή τους να «διαλύεται» για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 7 μηνών, παίζει η περιφέρεια Αττικής.

Τη στιγμή που οι συμπολίτες μας μετρούν τις πληγές τους και τρομοκρατημένοι περιμένουν να περάσει το σημερινό βράδυ, όπου σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται νέες καταιγίδες, η Ρένα Δούρου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα που σχετίζονται με… την κλιματική αλλαγή.

Το κλασικό αφήγημα «φταίνε πάντα οι άλλοι και ποτέ εμείς», είτε αυτοί οι άλλοι είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι είτε ακόμα και το… κλίμα, για μια ακόμα φορά έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την πραγματικότητα.

Με δηλώσεις της η δήμαρχος της περιοχής τόνισε ότι όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν καν ξεκινήσει, μιας και οι μελέτες βρίσκονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο και οι διαδικασίες είναι αργές.

Από την άλλη πλευρά η Περιφέρεια μιλάει για… ρυθμούς ρεκόρ. Όλα αυτά με φόντο ανθρώπους που δεν γνωρίζουν που θα τους βρει η επόμενη μέρα.

Με ανακοίνωσή της, πάντως, και η Περιφέρεια Αττικής παραδέχθηκε ότι δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα στην περιοχή 7,5 μήνες μετά τη βιβλική καταστροφή με τους 24 νεκρούς, ωστόσο στη συνέχεια επιχείρησε να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα.

«Tα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Μάνδρας προχωράνε με ρυθμούς – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα» και βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την σύμβαση με τον εργολάβο και την έναρξη τους, τονίζει σε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι από την έναρξη της νεροποντής οι υπηρεσίες της ήταν σε πλήρη ετοιμότητα – συνδράμοντας και την Πυροσβεστική – για την αποτροπή του κινδύνου από τα «πρωτόγνωρα» πλημμυρικά φαινόμενα.

Φαινόμενα, προσθέτει η ανακοίνωση, που σε μεγάλο βαθμό σχετίζονται με τη κλιματική αλλαγή, π.χ. στη Σαμοθράκη, την Κρήτη, το Βόλο, τη Χαλκιδική κ.α. χωρίς κανείς όμως να αναζητήσει ευθύνες από τους κατά τόπους περιφερειάρχες, όπως «συμβαίνει μόνο στην περίπτωση της Αττικής και της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου», διαπιστώνει η Περιφέρεια χαρακτηρίζοντας τη στάση αυτή ως «επιλεκτική ντροπή και επιλεκτικό καταλογισμό ευθυνών».

Σε ό,τι αφορά τις τελευταίες βροχοπτώσεις αναφέρει ότι η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η έντονη νεροποντή στο δήμο Μάνδρας ήταν σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφέρεια και σε άμεση επικοινωνία με τη δήμαρχο, ενώ απέστειλε και δύο μηχανήματα έργου για υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής.

Πηγή: in.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

SOS από Μάνδρα! Επέστρεψε ο εφιάλτης: «Χείμαρροι» έγιναν πάλι οι δρόμοι

Προσοχή: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Βρέχει καταρρακτωδώς στη Μάνδρα – Νέες πλημμύρες στην περιοχή – Σε αγωνία οι κάτοικοι (vid)