Ξεκάθαρη προειδοποίηση στην κυβέρνηση πως όποιοι πάνε κόντρα στα εθνικά μας συμφέροντα, την ιστορία και την ταυτότητα της χώρας, θα βρουν τείχος στη Νέα Δημοκρατία, απηύθυνε σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας.
Μήνυμα στην κυβέρνηση πως αν προχωρήσει στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας θα βρει απέναντί της τη Νέα Δημοκρατία έστειλε ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως ο τρόπος που διαπραγματεύεται το Σκοπιανό, είναι επιζήμιος για τα εθνικά μας συμφέροντα.
Σε συνέντευξή του στο Θέμα FM, ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως στα καίρια ερωτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αντικατοπτρίζουν αυτό που ζητά η ελληνική κοινωνία να μάθει, απάντηση δεν έχει δοθεί. Διερωτήθηκε αν η κυβέρνηση αποδέχεται τα περί “μακεδονικού έθνους”.
“Υπάρχει μέσα στη συμφωνία η εξάλειψη του αλυτρωτισμού από το σκοπιανό Σύνταγμα; Είναι θωρακισμένη η συμφωνία και η τήρηση του erga omnes;” είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε πως “στο εσωτερικό της κυβέρνησης δεν υπάρχει συμφωνία για σύνθετη ονομασία”.
Απορρίπτουμε μία σαλαμοποιημένη λύση…
“Όποιοι είναι πρόθυμοι και θεωρούν ότι μπορούν να πάνε κόντρα στα συμφέροντα, την ιστορία και την ταυτότητα της χώρας, εκχωρώντας κυριαρχικά δικαιώματα, θα βρουν τείχος στη Νέα Δημοκρατία. Δε δεχόμαστε τη μη αλλαγή του Συντάγματος, δε δεχόμαστε μια σαλαμοποιημένη λύση έναντι της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ή στη Ε.Ε., δεν διανοούμαστε να δεχθούμε τα περί μακεδονικού έθνους, ταυτότητας και γλώσσας” δήλωσε ο κ. Κικίλιας.
Ναι μεν αλλά για τα συλλαλητήρια
Αναφερόμενος στα νέα συλλαλητήρια τόνισε πως το κόμμα του δεν εμποδίζει τα στελέχη να πάρουν μέρος. Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο ίδιος πήγε στο συλλαλητήριο της Αθήνας και το είχε ανακοινώσει από πριν. “Το συλλαλητήριο τρομοκράτησε τον κ. Τσίπρα, αναγκάζοντάς τον ν α βγάλει από το ψυγείο την υπόθεση της Novartis. Κανείς δε μπορεί να φιμώσει τον ελληνικό λαό. Πρέπει όμως να υπάρχει προσοχή σε αυτούς που προσπαθούν να καπηλευτούν τις λαϊκές αυτές κινητοποιήσεις” κατέληξε χαρακτηριστικά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κουρουμπλής: «Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας» από το 1977»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επίθεση Μπαμπινιώτη σε Κουρουμπλή: «Δεν ετέθη ποτέ θέμα αναγνώρισης μακεδονικής γλώσσας!»
ΑΚΟΜΑ: Σκρέκας για Σκοπιανό: «Δεν μπορούμε να λάβουμε θέση για μία συμφωνία που δεν γνωρίζουμε»