Μετρούν τις πληγές στους στην Μάνδρα – Συναγερμός για νέες ισχυρές καταιγίδες

Μεγάλες καταστροφές καταγράφηκαν για ακόμη μία φορά στην περιοχή της Μάνδρας λόγω της χθεσινής κακοκαιρίας.

Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε χειμάρρους και έχουν γεμίσει με φερτά υλικά. Σε συναγερμό βρίσκονται ακόμα οι αρχές και οι κάτοικοι στην περιοχή, αφού αυτή την ώρα έχουμε ισχυρή βροχόπτωση, σύμφωνα με βίντεο που ανάρτησε η σελίδα Forecast Weather Greece.

Συνεργεία του δήμου αλλά και της Πυροσβεστικής βρίσκονται επί ποδός και πραγματοποιούν τις πρώτες εργασίες αποκατάστασης.

Η Π.Υ. έως σήμερα νωρίς το πρωί είχε δεχθεί συνολικά 83 κλήσεις για απεγκλωβισμούς και απαντλήσεις υδάτων.

Οι εικόνες με τους δρόμους να έχουν γίνει ποτάμια είναι συγκλονιστικές, όπως είχαμε μεταδώσει και εμείς από εδώ χθες το βράδυ.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Tην ίδια ώρα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής. Η Π.Υ. έχει δεχθεί από χθες στις 20.00 συνολικά 83 κλήσεις από πολίτες, προκειμένου να συνδράμει για τον απεγκλωβισμό ατόμων αλλά και για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα. Η υπηρεσία επενέβη σε 49 περιπτώσεις, ενώ εκκρεμούν άλλες 34, όπως ενημερωθήκαμε από την αρμόδια υπηρεσία.

Δέκα άτομα που είχαν εγκλωβιστεί, διασώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων. Από την αστυνομία ενημερωθήκαμε ότι δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από το πρωί, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκατασταθεί.

Δήμαρχος Μάνδρας: Δεν έχει ξεκινήσει ούτε ένα έργο

Σε δηλώσεις της το πρωί η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη κατήγγειλε ότι σχεδόν οκτώ μήνες μετά την καταστροφή του 2017 που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 20 ανθρώπους, δεν έχει ξεκινήσει κανένα αντιπλημμυρικό έργο στη Μάνδρα Αττικής.

Η κα Κριεκούκη ανέφερε πως τα έργα βρίσκονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο κι έκανε λόγο για ατέλειωτες διαδικασίες χωρίς αποτέλεσμα.

«Μιλάμε για υποτιθέμενα έργα που θα γίνουν με κατεπείγουσα διαδικασία που δεν υπάρχει» σημείωσε αιχμηρά η δήμαρχος, προσθέτοντας πως οι αντοχές και η υπομονή των κατοίκων έχουν τελειώσει.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι έχει ζητήσει ακρόαση από τον πρωθυπουργό δίχως να υπάρχει εξέλιξη.

Με πληροφορίες από zougla.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

SOS από Μάνδρα! Επέστρεψε ο εφιάλτης: «Χείμαρροι» έγιναν πάλι οι δρόμοι

Προσοχή: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Μεγάλα προβλήματα από τη βροχόπτωση στη Χαλκιδική