Μουντιάλ 2018: Σάλος με τους αλβανικούς αετούς των παικτών της Ελβετίας (Βίντεο)

Σάλος έχει ξεσπάσει με τον πανηγυρισμό τον των Τσάκα και Σακίρι της Ελβετίας οι οποίοι σημείωσαν γκολ κατά της Σερβίας δίνοντας την νίκη στην ομάδα τους και πανηγυρίζοντας κάνοντας με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού.

Συγκεκριμένα ο Σακίρι μετά το γκολ που πέτυχε μαζί με τον Τσάκα πήγαν μπροστά στο κομμάτι της εξέδρας που βρίσκονταν οι Σέρβοι φίλαθλοι και σχημάτισαν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό, όπως μεταδίδει το thepressroom.gr.

Ο Σακίρι όταν ρωτήθηκε μετά το τέλος του αγώνα για την κίνησή του αρκέστηκε να πει τη φράση «έτσι το ένιωσα» και συμπλήρωσε «Στο ποδόσφαιρο τα συναισθήματα είναι έντονα. Δείτε τι έκανα και αποδώστε το στο συναίσθημα. Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δεν χρειάζεται να συζητήσουμε άλλο γι’ αυτό».

Ο προπονητής της εθνικής Ελβετίας προσπάθησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας: «Δεν πρέπει να αναμειγνύουμε την πολιτική με το ποδόσφαιρο. Είναι ξεκάθαρο ότι επικρατούν τα συναισθήματα και έτσι συμβαίνουν αυτά. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο ως κάτι που φέρνει τους ανθρώπους κοντά».

Αντίθετα ο επιθετικός της Σερβίας Αλεξάντερ Μίτροβιτς που είχε και μια διαμάχη με τον Σακίρι κατά τη διάρκεια του αγώνα είπε: «αν αγαπά τόσο πολύ το Κόσοβο και θέλει να κουνάει τη σημαία του, γιατί αρνήθηκε να αγωνιστεί με την ομάδα του;».

Ο προπονητής της Σερβίας Μλάντεν Κρίσταϊτς κράτησε αποστάσεις από το θέμα απαντώντας ως εξής σε σχετική ερώτηση: «δεν έχω κάποιο σχόλιο, δεν ασχολούμαι με τέτοια πράγματα. Είμαι άνθρωπος του αθλήματος και θα αρκεστώ σε αυτό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σακίρι που έχει γεννηθεί στο Κόσοβο παρουσιάστηκε στον αγώνα χώρο φορώντας παπούτσια με τις σημαίες της Ελβετίας και του Κοσόβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η αντρίκια παραδοχή του Νεϊμάρ για τα 222 εκατ. της Παρί!

Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης του Μουντιάλ στην Ρωσία (Βίντεο)

Με… σφραγίδα Εμπαπέ στους «16» η Γαλλία – Τέλος το Μουντιάλ για το Περού