Μόνο στην Ελλάδα: Ελεύθεροι οι μαφιόζοι Ρομά – Πήραν πίσω και τη Ferrari!

Η υπόθεση έλαβε τεράστια δημοσιότητα καθώς στις έρευνες που πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου δραστηριοποιήθηκαν συνολικά 1000 αστυνομικοί και 37 εισαγγελείς, ενώ είχαν συλληφθεί συνολικά 41 άτομα (κατηγορούνται συνολικά 115 άτομα), κατασχέθηκαν εκατοντάδες πανάκριβα ρολόγια, περίπου 1.000.000 ευρώ σε μετρητά, 60 super cars, αμέτρητα κιλά χρυσού, ασημιού και μεγάλη ποσότητα διαμαντιών και άλλων πολύτιμων λίθων, όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα.

Οι τρεις “φαμίλιες” με έδρα τις τσιγγάνικες γειτονιές των δυτικών προαστίων για περισσότερα από πέντε χρόνια “σάρωναν” τα βόρεια και τα νότια προάστια πραγματοποιώντας χιλιάδες κλοπές, ληστείες και διαρρήξεις (οι επίσημες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για περισσότερες από 3.000) με λεία που αγγίζει τα 50.000.000 ευρώ. Σήμερα, 19 μήνες μετά τις πρώτες συλλήψεις τα προφυλακισμένα μέλη του κυκλώματος αφήνονται ένα-ένα ελεύθερα λόγω παρέλευσης του 18μηνου, ενώ το απίστευτο της υπόθεσης είναι πως δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης…

Πριν λίγες εβδομάδες δημοπρατήθηκε στον ΟΔΔΥ και η κατακόκκινη πανάκριβη Ferrari του “μεγάλου αρχηγού”, με τις πληροφορίες που έφθασαν στα αυτιά των αστυνομικών να λένε ότι κανείς δεν τόλμησε να χτυπήσει το super car καθώς υπήρχε “εντολή” από τη φατρία για το τι έπρεπε να γίνει. Έτσι, αγοράστηκε από έναν έμπορο έναντι 50.000 ευρώ μετρητοίς όμως θέμα χρόνου είναι να καταλήξει στο πραγματικό της αφεντικό.

Επιπλέον, δεν είναι υπερβολή, αλλά χιλιάδες Αθηναίοι πέρασαν και αναμένεται να “παρελάσουν” από την Αστυνομία προκειμένου να αναγνωρίσουν τα δικά τους κοσμήματα, ρολόγια και τιμαλφή από τα κατασχεθέντα της μαφίας των Ρομά. Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλος ο όγκος της λείας που βρέθηκε στις “καβάντζες” των τσιγγάνων που η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει διαθέσιμο χώρο προκειμένου να απλωθεί ο θησαυρός και να μπορούν κάτω από συνθήκες ασφαλείας τα θύματα να περνούν για να αναγνωρίσουν τα δικά τους πράγματα και για αυτό “απλώνονται” τμηματικά. Πριν κατασχεθεί η δεύτερη παρτίδα των 700 κιλών χρυσού, των αμύθητων διαμαντιών και των συλλεκτικών κοσμημάτων από μεγάλους οίκους του εξωτερικού αξίας μεγαλύτερης των 10.000.000 ευρώ, μόνο για την πρώτη “φουρνιά” από το Α.Τ Αμαρουσίου πέρασαν χιλιάδες πολίτες εκ των οποίων οι 300 αναγνώρισαν την περιουσία τους. Ένα τμήμα δε, των κλοπιμαίων που είτε δεν αναγνωρίστηκε, είτε οι αστυνομικοί δεν ήταν σίγουροι για τους πραγματικούς αποδέκτες, κατέληξε στο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Αποφυλακίσεις λόγω 18μηνου

Στη Αστυνομία μιλάνε για μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις εξάρθρωσης μαφιόζικων συμμοριών και για το λόγο αυτό μέχρι και σήμερα οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να ξεδοντιαστεί και το δίκτυο των κλεπταποδόχων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Εκτιμάται μάλιστα, ότι υπάρχει εμπλοκή ακόμη και υπαλλήλων σε μεγάλες επιχειρήσεις εμπορίας ρολογιών και κοσμημάτων ενώ ιδιαίτερο κεφάλαιο αποτελεί η σύλληψη 43χρονου ενεχυροδανειστή ο οποίος σε ειδικές κρύπτες στην ιδιόκτητη πολυκατοικία του στο Χαλάνδρι, είχε καταχωνιάσει τον θησαυρό που απέκτησε μισοτιμής από τις πέντε συμμορίες των Ρομά.
Και ενώ οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, ένας – ένας οι προφυλακισμένοι Ρομά, άρχισαν να αφήνονται ελεύθεροι καθώς για πολλούς ολοκληρώθηκε το 18μηνό ενώ για άλλους ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες και έτσι όσοι δεν έχουν άλλες δικαστικές εκκρεμότητες επιστρέφουν στα σπίτια τους. Στις 16 Μαΐου, βρήκαν οι πρώτοι και έκτοτε, ξεκίνησε ένα μπαράζ αποφυλακίσεων των πρωταγωνιστών της πολύκροτης υπόθεσης. Η Ασφάλεια, έχει ενημερωθεί για την χαρακτηριστική καθυστέρηση που επιδεικνύει η δικαιοσύνη που δεν έχει ακόμη ορίσει δικάσιμο και προσπαθεί να δει τι θα γίνει με τη συγκεκριμένη ιστορία καθώς ο κίνδυνος να … γίνουν καπνός οι συλληφθέντες είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Η κόκκινη Ferrari και οι απειλές

Λίγες εβδομάδες πριν συλληφθεί το φθινόπωρο του 2016 ένας εκ των αρχηγών αποφάσισε να κάνει την κίνηση ματ και να αγοράσει μια κατακόκκινη Ferrari για να δείξει την “αρχοντιά” του. Μάλιστα, έφθασε μέχρι την Καρδίτσα για να αποκτήσει το πολυπόθητο super car, που είχε αρχική τιμή πάνω από 110.000 ευρώ. Μετά από πολλά και σκληρά παζάρια έριξε την τιμή στα 75.000. Ο πωλητής έκανε την τελευταία πρόταση στις 77.000 και τότε ο αρχηγός έβγαλε το πανάκριβο Rolex που φορούσε και είπε στον εμβρόντητο και εξαντλημένο από τις διαπραγματεύσεις πωλητή “75.000 και το Rolex μου” για να πάρει το αυτοκίνητο και να πάει στην Ελευσίνα. Εκεί, πρώτη του δουλειά ήταν να ξεφορτωθεί τις καρδιτσιώτικες πινακίδες και να “φορέσει” στην “κόκκινη κυρία” αθηναϊκές προκειμένου να κυκλοφορεί άνετα στα στέκια της Γλυφάδας χωρίς να δίνει στόχο. Όμως δεν πρόλαβε να το χαρεί αφού λίγο αργότερα συνελήφθη και το αυτοκίνητο κατασχέθηκε. Αφού πέρασε αρκετό καιρό ακινητοποιημένη στον υπαίθριο χώρο φύλαξης κατασχεθέντων οχημάτων, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής στο Μαρούσι, στη συνέχεια πήρε το δρόμο για τον ΟΔΔΥ προκειμένου να βγει στο σφυρί και να αλλάξει ιδιοκτήτη.

Πριν μερικές εβδομάδες ξεκίνησε η δημοπρασία με τιμή εκκίνησης στις 80.500 ευρώ για ένα αυτοκίνητο που μεταχειρισμένο ξεπερνούσε τις 100.000 ευρώ. Όμως αν και είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί να το “χτυπήσουν” κανένας εντούτοις δεν τόλμησε να το κάνει καθώς υπήρχε η ντιρεκτίβα από την τσιγγάνικη φαμίλια και έτσι το όχημα κατέληξε σε έναν έμπορο ο οποίος έδωσε λίγο κάτω από 50.000 ευρώ. Μάλιστα, επειδή πλήρωσε μετρητοίς του έκαναν μια γενναία έκπτωση και σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας είναι θέμα χρόνου να καταλήξει και πάλι στον παλιό της ιδιοκτήτη.

Χιλιάδες πολίτες για τα κλοπιμαία

Όταν πριν από περίπου 20 μήνες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου ξεκίνησαν να ξετυλίγουν το κουβάρι των διαρρήξεων και ληστειών στην ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστίων δεν περίμεναν ότι θα φθάσουν στο σημείο να μην έχουν κατάλληλο χώρο να φυλάξουν τη λεία από τη δραστηριότητα της τσιγγάνικης μαφίας και να μη μπορούν λόγω του τεράστιου όγκου να εκθέσουν τα κλοπιμαία έτσι ώστε να τα αναγνωρίσουν τα θύματα.

Η σύλληψη τον περασμένο Ιούνιο του 43χρονου ενεχυροδανειστή και ο εντοπισμός, σε δύο δόσεις, του θησαυρού που έκρυβε σε τριώροφη κατοικία στο Χαλάνδρι, ήρθε να επιβεβαιώσει τη δράση των συγκεκριμένων συμμοριών. Μάλιστα, στην πρώτη έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο τριώροφο του Χαλανδρίου βρήκαν σε διαμέρισμα του ένα μικρό μέρος των κλοπιμαίων αφού τα υπόλοιπα τα έκρυβε στους δύο κάτω ορόφους, στα κουδούνια των οποίων είχε βάλει ψεύτικα ονόματα δήθεν ενοικιαστών για να αποτρέψει την έφοδο των αρχών. Έτσι, όταν μια εβδομάδα αργότερα η Ασφάλεια εισέβαλε και πάλι στο διαμέρισμα του, το βρήκε φορτωμένο με κλοπιμαία τα οποία είχε αρχίσει σιγά – σιγά να μεταφέρει από τους κάτω ορόφους στο σπίτι του πιστεύοντας ότι οι διώκτες του δεν θα έψαχναν για δεύτερη φορά τον ίδιο χώρο. Για παράδειγμα, σε συρτάρια που ήταν άδεια την πρώτη φορά, κατά τη δεύτερη έφοδο, “ξεχείλιζαν” από κοσμήματα Bulgari και χρυσούς αναπτήρες Cartier και Dupont ενώ στα τραπέζια φιγουράριζαν πανάκριβα κηροπήγια από το κατάστημα Κέσσαρη και άλλων οίκων του εξωτερικού.

Μέσα στο σπίτι βρέθηκαν επίσης διαμάντια και πετράδια αξίας άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ τα οποία είχαν αφαιρεθεί από μονόπετρα καθώς ο 43χρονος ενεχυροδανειστής “πείραζε” τα επώνυμα κοσμήματα έτσι ώστε να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά τους και να μην αναγνωρίζονται όταν θα ξαναέβγαιναν στην αγορά. Επιπλέον, εντοπίστηκαν περισσότερα από 700 κιλά χρυσαφικά και τιμαλφή, επώνυμα ρολόγια ελβετικών εταιριών, χρυσές λίρες, συλλεκτικά νομίσματα σε διάφορες μορφές, μεγάλος αριθμός πλακών καθαρού χρυσού και ασημιού και πολλές θρησκευτικές εικόνες.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμπλοκή με δύο τραυματίες στο Περιστέρι

Στον εισαγγελέα ο Αρτέμης Σώρρας – Συγκέντρωση από δεκάδες οπαδούς του (pics)

Επεισόδια με 14 τραυματίες στο Πισοδέρι – Έπνιξαν το χωριό στα δακρυγόνα! (pics & video)