Πανελλήνιες 2018 – Πρεμιέρα σήμερα με Γλώσσα για τα ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες

Πρεμιέρα σήμερα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2018 με τους  15.742 από τα ημερήσια ΕΠΑΛ (15.742 από ημερήσια ΕΠΑΛ και 678 από εσπερινά) να κάθονται πρώτοι στα θρανία προκειμένου να διαγωνιστούν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. 

Το υπουργείο Παιδείας έχει διαβεβαιώσει ότι «ο μηχανισμός είναι πανέτοιμος, τα εξεταστικά κέντρα της χώρας (858 για τα ΓΕΛ και 145 για τα ΕΠΑΛ) έχουν λάβει τις σχετικές οδηγίες και, όπως κάθε χρονιά, το Υπουργείο βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων».

Τσίπρας: “Καλή επιτυχία σε μαθητές και μαθήτριες”
«Καλή επιτυχία» στους μαθητές και τις μαθήτριες που αρχίζουν σήμερα τις πανελλαδικές εξετάσεις ευχήθηκε μέσω twitter ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Καλή επιτυχία σε μαθητές και μαθήτριες που από σήμερα μπήκαν στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Με τη συμπαράσταση γονιών και καθηγητών εύχομαι να αντιμετωπίσετε τη δοκιμασία αυτή με ψυχραιμία και την πεποίθηση ότι ο αγώνας για γνώση δεν σταματάει ποτέ. Αντίθετα παίρνει πολλές διαφορετικές μορφές στη διάρκεια της ζωής μας κι είναι ένας από τους ωραιότερους. Δικό μας χρέος, να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας & του ρόλου της στην κοινωνία. Η επένδυση στην Παιδεία, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου» έγραψε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, στον «χορό» των πανελλαδικών θα μπουν την Παρασκευή, 8 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που θα εξεταστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, συνολικά, θα είναι 104.040 οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τις 74.692 θέσεις στα ΑΕΙ στις πανελλαδικές εξετάσεις 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη ανατροπή στην Λέρο: Ο ιατροδικαστής δεν βρήκε ίχνη κακοποίησης στα παιδιά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκ στη Λαμία – Συνταξιούχος δικηγόρος κακοποιούσε σεξουαλικά τα δυο εγγόνια του

ΑΚΟΜΑ: Κρήτη: Επεισόδια με τραυματία αστυνομικό στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία