Προκλητική δήλωση Κουφοντίνα: “Δεν θα έκανα δήλωση μετάνοιας για τη 17 Νοέμβρη”

157
Δημήτρης Κουφοντίνας

Προκλητικός εμφανίζεται για μια ακόμη φορά ο εκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας. 

Μιλώντας στην “Εφημερίδα των Συντακτών” για την απεργία πείνας που κάνει, καθώς δεν του δόθηκε άδεια δηλώνει ότι «ούτως ή άλλως η χορήγηση άδειας δεν προϋποθέτει δήλωση μετανοίας. Ακόμα όμως κι αν προϋπόθετε, δεν θα την έκανα».

Κι εξηγεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας: «Πρώτα απ’ όλα επειδή σέβομαι την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τη στάση των χιλιάδων αγωνιστών που έμειναν όρθιοι απέναντι στη μετεμφυλιακή τρομοκρατία, τα Μακρονήσια και τις εκτελέσεις. Ξέρετε, μέσα στο κίνημα απολογίζουμε τη δράση μας και αναφερόμαστε στα λάθη μας, τούτο όμως απέχει έτη φωτός από το να αποδεχτούμε ότι το κράτος είχε κι έχει δίκιο».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποδίδει ευθύνες, για το γεγονός ότι δεν χορηγήθηκε άδεια, στην κυβέρνηση: «Μέγιστη ευθύνη και η κυβέρνηση όχι μόνο γιατί δεν κατήργησε τη διάταξη για το “εισαγγελικό βέτο” αλλά και επειδή επιλέγοντας την αρμονική συμβίωση με τη “δικαστική χούντα” γίνεται συνένοχη σε αυτό και πολλά αίσχη».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ακόμη, κάνει λόγο για «πρωτοφανή επιχείρηση εκδικητικότητας και ομηρίας», υποστηρίζοντας ότι «δικαιούμαι άδεια εξόδου από τη φυλακή εδώ και οχτώ χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα ‘καναν γυαλιά-καρφιά! Εισβολή αγνώστων στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση στην κλούβα των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

ΑΚΟΜΑ: Γιατί δεν του δίνουν ξανά άδεια! Απεργία πείνας ξεκινάει ο Κουφοντίνας