Πρόεδρος Ινδίας: Ο διασημότερος Έλληνας στην Ινδία είναι ο Μέγας Αλέξανδρος

Κάλεσμα για συνεργασία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ινδία απηύθυνε ο Πρόεδρος, Ραμ Ναθ Κοβιντ.

Μιλώντας στο Ζάππειο, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), ο Πρόεδρος της Ινδίας ανέπτυξε τη στρατηγική της χώρας του σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον όπου οι ΗΠΑ επιλέγουν τον απομονωτισμό, ζητώντας από την ΕΕ τη συνεργασία στο εμπόριο, τις νέες τεχνολογίες, την προστασία του περιβάλλοντος και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα.

 

Ο Πρόεδρος Κοβιντ ανέφερε ότι η οικονομία της Ινδίας θα αγγίξει τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2025 και θα συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες του πλανήτη, χαρακτηρίζοντας την ΕΕ ως τον «αναντικατάστατο» εταίρο της χώρας του. «Η Ινδία ήταν από τις πρώτες χώρες που ανέπτυξε διπλωματικές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση ήδη από το 1962» τόνισε ο Πρόεδρος της Ινδίας αναφέροντας τις εμπορικές σχέσεις των δυο πλευρών, κυρίως στους τομείς των νέων τεχνολογιών, της φαρμακοβιομηχανίας και της κατασκευής αυτοκινήτων.

Μιλώντας για την Ελλάδα, τη χώρα την οποία επέλεξε για να απευθυνθεί σε ολόκληρη την ΕΕ, ο Ινδός πρόεδρος αναφέρθηκε στις ιστορικές σχέσεις ανάμεσα στους δυο λαούς που ξεκινούν από την αρχαιότητα και συνεχίστηκαν μέχρι και τη συμμετοχή Ινδών στρατιωτών σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα κατά τον Β παγκόσμιο πόλεμο. «Οι διμερείς σχέσεις μας πάνε πίσω 2500 χρόνια. Η Ελλάδα θεμελίωσε τον δυτικό πολιτισμό και αυτή η κληρονομιά ξεπερνάει όλες τις ηπείρους», δήλωσε ο Ινδός Πρόεδρος ο οποίος μίλησε και για τον «διασημότερο Έλληνα στην Ινδία», όπως χαρακτήρισε τον Μέγα Αλέξανδρο. «Κάθε μαθητής στην Ινδία ξέρει πως ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Ινδός βασιλιάς Πώρος αναμετρήθηκαν και έπειτα, εντυπωσιασμένοι και οι δυο από το θάρρος και την αξία τους, έγιναν σύμμαχοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ινδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην Αθήνα ο Ινδός Πρόεδρος – Συνάντηση με Πρόεδρο Δημοκρατίας και πρωθυπουργό

Τεράστια ανακάλυψη: Βρήκαν χαμένη πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Ιράκ-Εικόνες

Πως ο Μέγας Αλέξανδρος κατατρόπωσε τους Πέρσες στον Γρανικό ποταμό (Βίντεο)