Σκουρλέτης: “Η κυβέρνηση αποφεύγει τους επιπόλαιους τυχοδιωκτισμούς στο ονοματολογικό”

Σκουρλέτης

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σταθερότητα και υπευθυνότητα το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αποφεύγοντας επιπόλαιους τυχοδιωκτισμούς», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε ευνοϊκή τη συγκυρία για την επίλυση του ονοματολογικού και πρόσθεσε ότι είναι σαφείς οι θέσεις της κυβέρνησης, ενώ επέκρινε τη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι κρατά στάση πλήρους ασυνέχειας.

Σε ό,τι αφορά τους Ανεξάρτητους Έλληνες σχολίασε ότι έχουν μία συνέπεια «σε μία κατά τη γνώμη μου λάθος στάση». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η διαφωνία σε αυτό το σημείο «δεν θέτει εν κινδύνω τη συνοχή της κυβέρνησης».

«Το πιο ουσιαστικό είναι να υπάρξει συμφωνία που δεν θα αντιστοιχεί στα όρια της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας, αφού πρόκειται για εθνικό ζήτημα», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, «Κλεισθένης 1», ο υπουργός επεσήμανε αρχικά ότι αποτελεί ένα πρώτο βήμα και όχι μία ολιστική μεταρρυθμιστική προσπάθεια. «Εισάγουμε μία νέα κουλτούρα σύνθεσης, συνεργασίας και συνευθύνης για την τοπική κοινωνία», είπε και συμπλήρωσε ότι παράλληλα το νομοσχέδιο προβλέπει μία πιο ορθολογική βάση κατανομής οικονομικών πόρων στους δήμους.

Για το ζήτημα της συμμετοχής στις εθνικές εκλογές των Ελλήνων του εξωτερικού, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι είναι κάτι που θα εξεταστεί ξεχωριστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κουμουτσάκος: «Δεν μπορεί να δεσμεύσει τη χώρα στο Σκοπιανό ο Τσίπρας»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε ναυάγιο οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό – Δεν συμφώνησαν Κοτζιάς-Ντιμιτρόφ

ΑΚΟΜΑ: Στην Πορτογαλία την Κυριακή ο Βούτσης – Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας