Συναυλία αρχαιοελληνικής μουσικής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

106

Με μια συναυλία αρχαιοελληνικής μουσικής στο αίθριο του, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής την Πέμπτη 21 Ιουνίου και ώρα 13:00.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Αρχαιοελληνικών και Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων «Λύραυλος» θα παρουσιάσει την παράσταση «Αρχαία Όργανα – Καινούργιοι Ήχοι» «γεφυρώνοντας το σήμερα με το χθες με τρόπο καθηλωτικό», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του μουσείου. Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει το κοινό στην αρχαία και τη νεότερη Ελλάδα. Τα αρχαιοελληνικά μουσικά κομμάτια ζωντανεύουν ξανά χάρη στα εκπληκτικά ανακατασκευασμένα όργανα, οι αρχαίοι ρυθμοί αναβιώνουν δίπλα σε καινούργιες μελοποιήσεις αρχαίων και νεότερων ποιητών, στήνοντας έναν εκπληκτικό μουσικό περίπατο στον πλούτο της ελληνικής μουσικής.

Τα μέλη του Λύραυλου, με διάθεση για σάτιρα και γλέντι, μοιράζονται με το κοινό τη μαγεία ενός ταξιδιού που καταλύει τα όρια του χρόνου: Παναγιώτης Στέφος (κίθαρις, σύριγγα του Πανός, αυλός, έρευνα, ανακατασκευή αρχαίων οργάνων, ενορχηστρωτική επιμέλεια), Ζαφειρώ Χατζηφωτίου (υψίφωνος, σείστρα, κρόταλα), Μιχάλης Στέφος (τραγούδι, τύμπανο, κοχύλια, φόρμιγγα, ζουρνάς), Όλγα Στέφου (βάρβιτος, λύρα, κίθαρις, σαντούρι, κοχύλια, φωνητικά), Κώστας Λάιος (λύρα, πανδουρίδα, βιολί, κοχύλια, κρόταλα).

Η είσοδος στο αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου είναι ελεύθερη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η «Άνοιξη των Γραμμάτων» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Διεθνής Ημέρα Μουσείων και Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων στο Μουσείο Ακρόπολης

150 χρόνια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με «αμέτρητες όψεις του Ωραίου»