Τα εννέα χρόνια του γιορτάζει το Μουσείο της Ακρόπολης

Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια (συνολικά 1.666.286) ήταν οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης τη χρονιά που πέρασε, δηλαδή από τον Ιούνιο του 2017 έως τον Μάιο του 2018.

«Ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε σημαντικά πέρυσι. Αυτό που είναι σημαντικό είναι μία διαφοροποίηση: Οι αγγλόφωνοι είναι περίπου στο ίδιο νούμερο με τους ελληνόφωνους, δηλαδή περίπου 300.000. Δεν μειώθηκε ο αριθμός των Ελλήνων, αλλά αυξήθηκε πολύ ο αριθμός των ξένων. Όπως κάθε χρονιά, μετά τους αγγλόφωνους έρχονται οι Γάλλοι και αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυξήθηκε σημαντικά και ο αριθμός των Κινέζων, γεγονός που ερμηνεύει, μεταξύ άλλων, και τις προσπάθειες που κάνουμε με μία σημαντική συνεργασία με τα Μουσεία της Σαγκάης και της Απαγορευμένης Πόλης στο Πεκίνο».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, σήμερα Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, ημέρα των ένατων γενεθλίων του Μουσείου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Παντερμαλής μίλησε και για το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για τα δύο σημαντικά γεγονότα που πρόκειται, αν όλα πάνε καλά, να εγκαινιαστούν στην πανηγυρική 10η επέτειο του Μουσείου Ακρόπολης: Η ανάδειξη της ανασκαφής και των κινητών ευρημάτων της σε έναν εκθεσιακό χώρο που θα λειτουργήσει κάτω από το επίπεδο του κτιρίου, καθώς και το φιλόδοξο πρόγραμμα «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ακρόπολης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η «Άνοιξη των Γραμμάτων» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Διεθνής Ημέρα Μουσείων και Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων στο Μουσείο Ακρόπολης

150 χρόνια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με «αμέτρητες όψεις του Ωραίου»