Βαρουφάκης: Η “μεταμνημονιακή” Ελλάδα είναι πιο μνημονιακή από ποτέ

Αναμενόμενα χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, “ΜέΡΑ25”, σε γραπτή ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει, «η Ελλάδα δεσμεύτηκε να διατηρήσει τα τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και 2,2% από το 2023 έως το 2060) και να συνεχίσει τις μνημονιακές επιταγές, με τους ελέγχους από τους δανειστές να παραμένουν τριμηνιαίοι. Το καρότο είναι πως αν αυτές οι τριμηνιαίες αξιολογήσεις είναι επιτυχείς, η χώρα θα λαμβάνει 1,2 δισ. ευρώ τον χρόνο από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διακρατά η ΕΚΤ».

Για το χρέος εκτιμά ότι «αυτό που ορίστηκε χθες είναι απλώς μία επιμήκυνση των ωριμάσεων των δανείων του δεύτερου μνημονίου κατά δέκα χρόνια, ακριβώς όπως είχαμε προβλέψει. Καμία ουσιαστική, δηλαδή, παρέμβαση στο χρέος, απλώς φληναφήματα».

«Η “μεταμνημονιακή” Ελλάδα είναι πιο μνημονιακή από ποτέ. Όλα θα συνεχίσουν ως συνήθως, με αξιολογήσεις, επιβολή μέτρων και ένα μη βιώσιμο χρέος, καθιστώντας τη χώρα μία de facto αποικία χρέους ή χρεοδουλοπαροικία, όπως εύστοχα ονοματίζει την κατάσταση της Ελλάδας ο Γιάνης Βαρουφάκης» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Πολάκης μοιράζει… ξύδι σε ΜΜΕ και τα άλλα κόμματα για τη συμφωνία! (pic)

«Η ελληνική κρίση τελειώνει εδώ!»: Ο διεθνής Τύπος για τη συμφωνία στο Eurogroup

Ιστορική η συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup – 10ετής επιμήκυνση στο χρέος και δόση 15 δισ. ευρώ (video)