Έπαινοι και παραινέσεις από τον Γιοχάνες Χαν προς τον Έντι Ράμα

Να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις εν όψει της έναρξης των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων κάλεσε την Αλβανία ο Γιοχάνες Χαν. Ο επίτροπος Διεύρυνσης κήρυξε από τα Τίρανα την έναρξη της διαδικασίας προκαταρκτικού ελέγχου, ενώ στη συνέντευξη Τύπου με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα σημείωσε τις θετικές κινήσεις που έχουν ήδη γίνει.

«Θα ήθελα επί τη ευκαιρία να επαινέσω την κυβέρνηση και όχι μόνο για τις προσπάθειες που έχουν γίνει στην αντιμετώπιση του ζητήματος των αβάσιμων αιτήσεων ασύλου. Η χώρα δεχόταν κάποια κριτική από άλλα κράτη-μέλη, όμως θέλω να πω από εδώ, από τα Τίρανα, ότι η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να ρίξει τους αριθμούς των αιτούτων άσυλο, ώστε να πείσει τα κράτη-μέλη ότι δεν πρόκειται για κάτι που η ίδια ενθαρρύνει – ακριβώς το αντίθετο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιοχάνες Χαν.

Από την πλευρά του, όπως διαβάσαμε στο Euronews. com και τον Πάνο Κιτσικόπουλο,
ο Έντι Ράμα υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «τον επόμενο Ιούνιο θα έρθει η στιγμή που θα γιορτάζουμε τα αποτελέσματα, όταν το επίσημο άνοιγμα των ενταξιακών μας διαπραγματεύσεων θα σηματοδοτήσει την εδραίωση της θέσης της Αλβανίας σε αυτόν τον δρόμο που δεν είναι μεν εύκολος, όμως μας δίνει αυτοπεποίθηση για όσα κάναμε και όσα θα κάνουμε στο μέλλον».

Εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλια του επιτρόπου Χαν επιπλέον για τις αλβανικές προσπάθειες στη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Διαβάστε, επίσης:Η ΕΕ κήρυξε και επίσημα την έναρξη προκαταρκτικής διαδικασίας για την ένταξη Αλβανίας-Σκοπίων