Αγνοούνται 10 αλλοδαποί που προσπάθησαν να ξεφύγουν με βάρκα

121

Συναγερμός σήμανε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ακτοφυλακής μετά την πληροφορία που αναφέρει πως 10 αλλοδαποί μέσα στον πανικό τους, στην προσπάθεια τους να σωθούν από τη φωτιά επιβιβάστηκαν σε βάρκα στο Μάτι Αττικής στη Νέα Μάκρη για να σωθούν από τη φωτιά που τους πλησίαζε επικίνδυνα

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, 1 Ν/Γ και 1 ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού επιχειρούν για τον εντοπισμό λέμβου με 10 αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Ραφήνας, όπως μεταδίδει το in.gr.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό πρόκειται για τουρίστες, οι οποίοι κάποια στιγμή πήραν τηλέφωνο φίλο τους στην Δανία και του είπαν πως έχει εκδηλωθεί μεγάλη πυρκαγιά και εκείνοι βρίσκονται σε βάρκα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των αλιέων της Νέας Μάκρης, Γιάννης Αθηναίος, είπε πως «άνθρωποι μεγάλη σε ηλικία και παιδάκια πέφτουν στη θάλασσα για να σωθούν».

«Ο κόσμος είχε κατέβει στην παραλία να σωθεί και δεν έχει δρόμο διαφυγής. Ο κόσμος έχει μαζευτεί στην παραλία και πηδούν στη θάλασσα για να τους μαζέψουμε και να τους μεταφέρουμε στο λιμάνι της Ραφήνας. Έχουν βγει τέσσερα αλιευτικά, παρόλο που είχαμε ανέμους 8-9 μποφόρ. δεν έχουμε ορατότητα, έχουμε μπει στο σύννεφο καπνού. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στην παραλία για να μαζέψουμε τον κόσμο» ανέφερε ο κ. Αθηναίος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καίγεται η Αττική: Πυρκαγιά στον Κάλαμο και στους Αγίους Θεοδώρους

Ύποπτο για την μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέτα προσήγαγε η Αστυνομία

Νίκος Τόσκας: «Δεν είναι και τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές»