Ασύλληπτη καταστροφή στην Κορινθία – 19 πύρινα μέτωπα καίνε ανεξέλεγκτα (Εικόνες)

132

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στην Κορινθία, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις από εδάφους και αέρος, προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, «στην περιοχή της ανατολικής Κορινθίας υπάρχουν πύρινα μέτωπα από το Ισθμό μέχρι και την περιοχή της Κινέττας, και συγκεκριμένα στις περιοχές ‘Αγιος Χαράλαμπος, Γαλότα και κοντά στα διυλιστήρια στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων».

Στις φλόγες έχει παραδοθεί σπίτι στην περιοχή του Ισθμού όπου μαίνεται η μεγάλη φωτιά, σύμφωνα με το korinthostv.gr.

Eνα ακόμη σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες στο Σουσάκι Κορινθίας

Σύμφωνα με το korinthostv.gr μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει και στο Κατακάλι Κορινθίας, επισημαίνοντας ίτι αυτή η πυρκαγιά αποτελεί το 19ο ενεργό πύρινο μέτωπο για σήμερα.

Επίσης, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, υπάρχουν δύο ακόμη πύρινα μέτωπα στις περιοχές Ζεμενό και Θροφάρι του δήμου Ξυλοκάστρου.

Όσον αφορά στις προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών, ο Πελοπίδας Καλλίρης λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν οχήματα της αυτοδιοίκησης και εθελοντές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ύποπτο για την μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέτα προσήγαγε η Αστυνομία

Καίγεται η Αττική: Πυρκαγιά στον Κάλαμο και στους Αγίους Θεοδώρους

Νίκος Τόσκας: «Δεν είναι και τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές»