Γιώργος Πιτσιλής: «δε θέλουμε περιφερόμενους στις εφορίες»

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής σύντομα θα δώσει οδηγίες στους εφόρους για το πρωτόκολλο των επισκέψεων που θα τηρείται γιατί, όπως λέει, «δε θέλουμε περιφερόμενους στις εφορίες».

Η τήρηση ενός πρωτοκόλλου επισκέψεων στην εφορία για τους φορολογούμενους που καλούνται για έλεγχο βρίσκεται στα άμεσα σχέδια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι κάθε ελεγχόμενος φορολογούμενος που θα επισκέπτεται την Εφορία θα «καταγράφεται».

Ο έφορος θα γνωρίζει σε ποιο τμήμα πήγε, ποιον υπάλληλο-ελεγκτή είδε, ποια είναι η υπόθεσή του και τι στοιχεία προσκόμισε στις ελεγκτικές Αρχές. Παράλληλα, από την προαναφερόμενη καταγραφή θα προκύψουν και στοιχεία για το ποιες συναλλαγές απαιτούν την επίσκεψη των φορολογούμενων στην εφορία προκειμένου να μελετηθεί ο τρόπος για την αντιμετώπισή τους.

Σήμερα αυτές οι συναλλαγές έχουν να κάνουν με τις μεταβιβάσεις ακινήτων που διενεργούνται στα τμήματα Κεφαλαίου των εφοριών. Εκεί οι φορολογούμενοι που προχωρούν σε κάθε είδους μεταβίβαση ακινήτων πρέπει να υποβάλλουν χειρόγραφα τις σχετικές δηλώσεις.

Διαβάστε, επίσης:Αδιανόητο: Δίνουμε πάνω από το 40% σε φόρους για τα σπίτια ενώ στην ΕΕ μόλις 11%