Δείτε τους: Αυτοί είναι οι 40 αλλοδαποί πορτοφολάδες που είχαν ρημάξει το κέντρο της Αθήνας

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών έδωσαν στους αστυνομικούς της Europol τα στοιχεία και τον τρόπο δράσης της συγκεκριμένης συμμορίας, που είχε ήδη φτιάξει τα παρακλάδια.

Ήταν τόσο καλά οργανωμένη η επιχείρησή τους που ήταν αδύνατο να καταλάβει κάποιο από τα θύματά τους ότι θα έμενε χωρίς πορτοφόλι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και αστυνομικός που ήταν για αγορές στο κέντρο της Αθήνας, δεν κατάλαβε πως έκανε «φτερά» το πορτοφόλι της την ώρα που περπατούσε στον πιο κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας.
Η σπείρα των πορτοφολάδων έμοιαζε με μια καλοστημένη επιχείρηση με «προϊσταμένους», «αρχηγούς» και «ωράρια εργασίας» και στην πραγματικότητα είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των τουριστών στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, καθώς οι «ταχυδακτυλουργοί» πορτοφολάδες άρπαζαν ό,τι ήθελαν.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι :
α) Τα επιχειρησιακά μέλη της ομάδας, είχαν αφαιρέσει πορτοφόλια και τσάντες ακόμα και από τουρίστες – επισκέπτες που έσπευδαν να φωτογραφηθούν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στη Ρωμαϊκή αγορά και στο Μουσείο της Ακρόπολης.

β) Τα ηγετικά μέλη της ομάδας, σχεδίαζαν ξυλοδαρμούς σε βάρος πολιτών και καταστηματαρχών της οδού Ερμού, που ενημέρωναν Αστυνομικούς για την παράνομη δράση τους.

γ) Τα ηγετικά μέλη της ομάδας είχαν συστήσει ομάδα παρακολούθησης των ενστόλων Αστυνομικών των πεζών περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να ενημερώνουν τα επιχειρησιακά μέλη, για το που κινούνται οι Αστυνομικοί και ποιο είναι το πιο πρόσφορο σημείο δράσης.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρω, πλήθος πορτοφολιών, τσαντών, κινητών τηλεφώνων και 10αδες τουριστικοί χάρτες.

Οι δράστες με τη δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

θα ήθελα να ολοκληρώσω την σημερινή μας παρουσίαση κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στην σημερινή μέρα, που έχει καθιερωθεί διεθνώς ως παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Όπως γνωρίζετε η Ελληνική Αστυνομία έχει χαρακτηρίσει σημειολογικά το 2018, ως έτος κατά των ναρκωτικών.

Για εμάς η καταπολέμηση των ναρκωτικών αποτελεί μια από τις βασικές μας προτεραιότητες, που μεταφράζεται καθημερινά σε ένα συνεχή και πολυεπίπεδο αγώνα με πολλαπλές δράσεις.

Δράσεις με προληπτικό χαρακτήρα και φιλοσοφία, όπως το βίντεο που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα για την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου κατά της μάστιγας των ναρκωτικών και δράσεις με καθαρά επιχειρησιακό προσανατολισμό, με την εφαρμογή επικαιροποιημένων επιχειρησιακών πλάνων και αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Το πρώτο πεντάμηνο του 2018 η Ελληνική Αστυνομία: έχει χειριστεί περίπου (5.500) υποθέσεις, έχουν συλληφθεί (6.312) άτομα και έχουν κατηγορηθεί περισσότερα από (7.000), ενώέχουν κατασχεθεί, περίπου (5) τόνοι κάνναβης, (87) κιλά ηρωίνης, (76) κιλά κοκαΐνης, πάνω από (20.000) ναρκωτικά χάπια και έχουν εκριζωθεί πάνω από (9.000) δενδρύλλια κάνναβης.

Ερμού, Ακρόπολη, Αιόλου, Πλάκα και Ψυρρή, ήταν οι περιοχές που δρούσε η συμμορία.
Καθημερινά τα τοπικά αστυνομικά τμήματα δέχονταν δεκάδες καταγγελίες από διερχόμενους και τουρίστες για την κλοπή του πορτοφολιού τους.

Όπως προέκυψε, μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, τα 30 μέλη της συμμορίας ξεκινούσαν τη βάρδια τους στις 11 το πρωί και τελείωναν στις 9 το βράδυ αρπάζοντας όσα περισσότερα πορτοφόλια μπορούσαν.

Οι αστυνομικοί υπολογίζουν ότι καθημερινά η συμμορία άρπαζε πάνω από 20 πορτοφόλια!
Οι συλληφθέντες είναι όλοι τους αλλοδαποί με κεντρικό πυρήνα άτομα από τη Βουλγαρία. Τα χρήματα που αποκόμιζαν τα έστελναν στο εξωτερικό σε λογαριασμούς που διέθεταν, ενώ κρατούσαν ένα μικρό ποσό εδώ για τις προσωπικές τους ανάγκες.

Επίσημα έγγραφα στη Europol, για ενημέρωση, έχουν στείλει οι ελληνικές Αρχές για τη δράση της μεγάλης συμμορίας των πορτοφολάδων, καθώς από τις συνομιλίες των μελών της φαίνεται ξεκάθαρα ότι είχαν αρχίσει να φτιάχνουν τις «ομάδες» που θα έβαζαν στόχο τα πορτοφόλια τουριστών σε Γαλλία και Ισπανία.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη στην, Κύπρο, νεαρός Λαρισαίος για «εμπλοκή» στο λογαριασμό του Γιαγτζόγλου

Δικηγόρος «μαϊμού» εξαπατούσε πολίτες για κόκκινα δάνεια – Οι συνεργάτες του ήταν μέντιουμ

Η οικογένεια της Δώρας Ζέμπερη ζητά δικαίωση & τιμωρία του δολοφόνου [pics]