Εκκρεμούν 1 εκατ. φορολογικές δηλώσεις- πώς θα λάβετε επιστροφή φόρου

Στην τελική ευθεία για τις φορολογικές δηλώσεις με 1 εκατ. να εκκρεμούν, ενώ μέχρι στιγμής έχουν επιβληθεί περίπου 5,2 εκατ. δηλώσεις.

Στις 26 Ιουλίου λήγει η προθεσμία. Εξαιρούνται όσοι συμμετέχουν σε προσωπικές εταιρείες και τηρούν απλογραφικά βιβλία (β’ κατηγορίας), η προθεσμία για τους οποίους, είναι στις 16 Αυγούστου. Η πλατφόρμα για το AIRBNB η οποία και αναμένεται, έχει να κάνει με την εμφάνιση των εισοδημάτων που αποκτήθηκαν ή θα αποκτηθούν μέσα το 2018.
Από τις 20 Ιουλίου θα μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους, όσοι δεν εμφάνισαν τραπεζικό λογαριασμό, ΙΒΑΝ, στο έντυπο της φορολογικής δήλωσης. Τα ποσά θα καταβληθούν μέσω τράπεζας και με την προσκόμιση του εκκαθαριστικού.

Για όσους έχουν κάνει τη δήλωσή τους στις 27 Ιουνίου και έχουν δηλώσει IBAN, τα χρήματα έχουν ήδη κατατεθεί στους λογαριασμούς τους.

Ηλεκτρονικά μπορούν να υποβληθούν οι συμπληρωματικές δηλώσεις για τα εισοδήματα προηγούμενων ετών και η υποβολή μπορεί να γίνει μέχρι το τέλος του έτους χωρίς πρόστιμο.

Πολλά τα ερωτήματα από συνταξιούχους αναφορικά με τη φετινή υποβολή φορολογικών δηλώσεων και τις διορθωμένες βεβαιώσεις εισοδημάτων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Έχει σταλεί στις ηλεκτρονικές θυρίδες όσων συνταξιούχων είχαν το συγκεκριμένο θέμα και γνωρίζουν ότι θα πρέπει να γίνει διορθωτική δήλωση η οποία θα πρέπει να γίνει μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, στις 26 Ιουλίου, προκειμένου να μην επιβληθεί πρόστιμο.

Άλλα τα εισοδήματα του 2017 για τους συνταξιούχους και άλλα τα αναδρομικά, τα οποία αφορούν σε προηγούμενα έτη. Στη μία περίπτωση η διόρθωση πρέπει να γίνει τώρα, ενώ στη δεύτερη, οι τροποποιητικές μπορούν να υποβληθούν μέχρι και 31/12/2018, χωρίς πρόστιμο.

Η πλατφόρμα για το AIRBNB η οποία και αναμένεται, έχει να κάνει με την εμφάνιση των εισοδημάτων που αποκτήθηκαν ή θα αποκτηθούν μέσα το 2018.

Για τα εισοδήματα του 2017, είναι υποχρεωτικό να εμφανίζονται στη φετινή φορολογική δήλωση.

Στόχος, σύμφωνα με την ΕΡΤ1 να δημιουργηθεί ένα μητρώο και το υπουργείο Οικονομικών να αποκτήσει πρόσβαση σε μία βάση δεδομένων όπου θα είναι καταγεγραμμένα όλα τα ακίνητα τα οποία ενοικιάζονται μέσω Airbnb.

Διαβάστε, επίσης:«Δωράκι» τα ακίνητα των Ελλήνων στο κράτος λόγω αποποίησης κληρονομιών