Επίθεση Β. Λεβέντη στην κυβέρνηση για τη στάση της στα εθνικά θέματα

“Έκτρωμα” χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων το νομοσχέδιο για την απλή αναλογική στους δήμους, ενώ εξέφρασε την διαφωνία του και με την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την κατάτμηση της περιφέρειας Β΄ Αθήνας και της Αττικής.

Κατά την ομιλία του, επί του νομοσχεδίου “Κλεισθένης Ι” για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Βασίλης Λεβέντης καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι ενώ είχε θεωρήσει εύλογες τις αντιρρήσεις που ο ίδιος του είχε εκφράσει στο θέμα, σήμερα έρχεται και φέρνει τη διαίρεση των περιφερειών. «Ή ο πρωθυπουργός δεν ήταν έντιμος μαζί μου ή είναι υπολογιστής και απλώς κάνει τη δουλειά του, όπως βρει και όπου βρει» είπε.

Εξέφρασε δε την άποψη ότι δεν ωφελεί σε τίποτα αυτή η διαίρεση, αφού δεν πατάσσει επουδενί τη διαπλοκή οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, όπως διατείνεται η κυβέρνηση. «Η κατάτμηση που φέρνει ο κ. Τσίπρας τη φέρνει για να χαϊδέψει τα αυτιά της κ. Γεννηματά, νομίζοντας πως θα διεμβολίσει το δίπολο Γεννηματά – Μητσοτάκη, αλλά αυτό δεν διασπάται» εκτίμησε ο κ. Λεβέντης.

Επίσης, είπε ότι ενώ το νομοσχέδιο ο κ. Σκουρλέτης το ονομάζει “νομοσχέδιο απλής αναλογικής”, φέρνει τη δεύτερη Κυριακή το σύστημα νοκ άουτ και το εξοντώνει, αφού υποχρεώνει τους ψηφοφόρους των άλλων συνδυασμών να διαλέξουν τους δύο πρώτους σε ψήφους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σ. Βούλτεψη για δηλώσεις Χαν: «Ξέρει απολύτως τι λέει, λειτουργεί σαν λαγός»

Απασφάλισε η Φ. Γεννηματά: «Τελειώσατε. Πάρτε το απόφαση. Τίποτα δεν σας σώζει»

Τσίπρας: Πληγή για όλο το ΝΑΤΟ η παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών