Θρίλερ στην Ταϊλάνδη: Τελειώνει το οξυγόνο για τα εγκλωβισμένα παιδιά – Συγκίνηση από τον θάνατο του ήρωα δύτη (Εικόνες και βίντεο)

Για «περιορισμένο χρόνο» για τη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και 13 ημέρες σε μια σπηλιά στην Ταϊλάνδη έκαναν λόγο για πρώτη φορά σήμερα οι αρχές, την ώρα που έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση ο θάνατος ενός δύτη, στην προσπάθειά του να εφοδιάσει με οξυγόνο τους εγκλωβισμένους.

Τα επίπεδα οξυγόνου στο σημείο όπου βρίσκονται οι εγκλωβισμένοι έχουν μειωθεί στο 15%, σύμφωνα με το CNNi.

Τα παιδιά και ο προπονητής τους κινδυνεύουν από υποξία, σύμφωνα με τους γιατρούς -μία παθολογική κατάσταση όπου ο οργανισμός στερείται επαρκούς οξυγόνωσης- καθώς παραμένουν εγκλωβισμένοι για 13η ημέρα στο σπήλαιο.

«Αρχικά πιστεύαμε ότι τα παιδιά μπορούν να μείνουν εκεί για καιρό. Όμως η κατάσταση άλλαξε, ο χρόνος πλέον είναι περιορισμένος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού Απακόρν Γιουκονγκάεβ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μπουκάλες με οξυγόνο έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της διαδρομής που πρέπει να διασχίσουν τα παιδιά προκειμένου να βγουν από το σπήλαιο ώστε να μπορούν να ανεφοδιάζονται εκείνα και οι συνοδοί τους. Ωστόσο αρνήθηκε να διευκρινίσει αν η επικίνδυνη επιχείρηση απεγκλωβισμού τους θα ξεκινήσει σήμερα, την ώρα που οι βροχοπτώσεις έχουν ξεκινήσει και πάλι.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ η επιχείρηση διάσωσης των 12 αγοριών και του 25χρονου προπονητή τους θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ώρες. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ομάδα έμπειρων δυτών θα βγάζουν δύο-δύο τα αγόρια έξω από το σπήλαιο, όπου έχουν παγιδευτεί.

Αυτός είναι ο δύτης που σκοτώθηκε στο σπήλαιο

Ο Σαμάρν Πουνάν, πρώην μέλος της ομάδας SEAL απεβίωσε αφού έφερε σε πέρας μια επιχείρηση με σκοπό να τοποθετηθούν φιάλες οξυγόνου κατά μήκος μιας πιθανής οδού διαφυγής και να εφοδιαστούν τα παγιδευμένα παιδιά με οξυγόνο, διευκρίνισαν ο αντικυβερνήτης της επαρχίας κι ένας αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αφού παρέδωσε το οξυγόνο, στον δρόμο της επιστροφής δεν είχε πλέον αρκετό οξυγόνο ο ίδιος», εξήγησε ο αντικυβερνήτης της επαρχίας, ο Πασακόρν Μπουνιαλάκ. «Έχασε τις αισθήσεις του στον δρόμο της επιστροφής» κι ένας συνάδελφός του δύτης προσπάθησε να τον βοηθήσει και τον έφερε πίσω, διευκρίνισε ανώτερος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του ΠΝ της Ταϊλάνδης.

Αναμένεται η νεκροψία-νεκροτομή για να διευκρινιστούν πλήρως τα αίτια του θανάτου του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ταϊλάνδη: Νέο βίντεο με τα παιδιά που έχουν εγκλωβιστεί στο σπήλαιο

«Θαύμα» στην Ταϊλάνδη! Ζωντανά τα παιδιά μετά από 9 μέρες εγκλωβισμένα σε σπηλιά (Βίντεο)

Ταϊλάνδη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των παιδιών που έχουν εγκλωβιστεί σε σπηλιά