Λοβέρδος: “ανάληψη ευθύνης χωρίς παραίτηση είναι κενολογία”!

111

Η ανάληψη ευθύνης συνοδεύεται από παραίτηση, αλλιώς είναι κενολογία και απόπειρα εξαπάτησης του λαού, δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος.

«Στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα η φράση «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη» πρέπει να συνοδεύεται από τη φράση «γι’ αυτό και παραιτούμαι πάραυτα». Αλλιώς είναι κενολογία και απόπειρα εξαπάτησης του λαού» τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Από την αρχή η στάση του πρωθυπουργού σε αυτή την τεράστια τραγωδία έτεινε σε απόσειση ευθυνών, υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος, κάνοντας λόγο για εγωιστική και μικροπολιτική στάση. «Είναι πραγματικά απογοητευτικό ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ευθύς ως ενημερώθηκε για την εν εξελίξει μεγαλύτερη φυσική καταστροφή της μεταπολίτευσης και οπωσδήποτε της θητείας του να αναφέρεται σε σκοτεινούς κύκλους που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησής του και σε “ασύμμετρα φαινόμενα”. Η πρωθυπουργική στάση όμως δεν προξενεί ούτε εντύπωση ούτε έκπληξη. Γιατί τέτοιος ήταν και παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας: Φίλαυτος, διχαστικός, αναποτελεσματικός. Ακόμη και όταν πρόκειται για εκατόμβη ανθρώπινων ζωών», συμπλήρωσε.

Ο πρώην υπουργός εκτιμά στη συνέντευξή του προς το Πρακτορείο ότι το βράδυ της Δευτέρας στο Συντονιστικό της πυροσβεστικής δεν έγινε καμία ενημέρωση για τα θύματα που είχαν αρχίσει να ανέρχονται σε δεκάδες. «Πρόκειται για ένα γεγονός που υπερβαίνει κάθε όριο ανευθυνότητας και ανικανότητας», υποστηρίζει και αναρωτιέται: «ήξεραν και δεν μιλούσαν για επικοινωνιακούς λόγους ή δεν ήξεραν; Ό,τι από τα δύο και αν ισχύει, είναι απαράδεκτο και ανήθικο».

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε το ερώτημα γιατί δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης των κατοικημένων περιοχών. «Η φωτιά έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ίσως τα σπίτια να μην σώζονταν, αλλά η ανθρώπινη ζωή θα μπορούσε να είχε προστατευθεί», τόνισε.

Διαβάστε, επίσης: Δένδιας: «Τόσα θύματα και ουδείς αισθάνεται την ανάγκη να παραιτηθεί»