Πεντέλη: για ολέθρια αμέλεια ιδιώτη που έκαιγε ξύλα να ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική

Η ολέθρια αμέλεια ιδιώτη και όχι κάποια εμπρηστική ενέργεια μπορεί να κρύβεται πίσω από την πολύνεκρη φωτιά στην Ανατολική Αττική, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η πρώτη σπίθα της φωτιάς που ξεκίνησε από την Πεντέλη και άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς, φαίνεται πως προκλήθηκε από ιδιώτη που προσπάθησε να κάψει ξύλα εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών και δυνατού αέρα.

Παρά τους συνεχείς υπαινιγμούς πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών για εμπρησμό από πρόθεση, τα ως τώρα ευρήματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού «αφηγούνται» μια διαφορετική ιστορία.
Αρμόδιος αξιωματούχος που μίλησε στην «Καθημερινή» είπε πως βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων η φωτιά που ξεκίνησε στο Νταού Πεντέλης είναι αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας, ενός ατόμου μάλιστα που είναι ήδη γνωστό στις Αρχές.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, το «εύρημα» για το οποίο μίλησαν κυβερνητικά στελέχη στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ήταν υπολείμματα ενός σωρού από κλαδιά τα οποία κάποιος επιχείρησε να κρύψει με πέτρες και πλάκες, μόλις κατάλαβε τι έχει συμβεί, ενώ επιχείρησε να ρίξει και νερό για να εξαφανίσει τα υπολείμματα. Στο ίδιο συμπέρασμα φαίνεται πως οδηγούνται τα στελέχη της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και για τη φωτιά στην Κινέτα, καθώς, όπως γράφει η «Καθημερινή», δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη εμπρησμού στις εστίες της φωτιάς.

Διαφορετική είναι ωστόσο η περίπτωση των δύο πυρκαγιών που ξέσπασαν στη Νέα Μάκρη τις προηγούμενες ημέρες, καθώς εκεί προκύπτει ότι πιθανότατα πρόκειται για εμπρησμό από πρόθεση.