Πολάκης στη Βουλή: “Στις επάλξεις το προσωπικό του ΕΣΥ”

112

Από το βήμα της Βουλής, ο Παύλος Πολάκης εξήρε την αυταπάρνηση που έδειξε το προσωπικό του ΕΣΥ στην αντιμετώπιση των περιστατικών από τις φονικές πυρκαγιές.

«Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μας θλίψη και τα συλλυπητήρια στις οικογένειες όλων των θυμάτων της τραγικής πυρκαγιάς. Θέλω να ευχαριστήσω από αυτό το βήμα όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ και των νοσοκομείων το οποίο το βράδυ εκείνο στάθηκε πραγματικά στις επάλξεις, με έναν πρωτοφανή τρόπο», ανέφερε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ενημέρωσε επίσης την εθνική αντιπροσωπεία ότι από τις πρώτες στιγμές βρέθηκαν στην Ανατολική Αττική και βοήθησαν στη μεταφορά της συντριπτικής πλειονότητας των τραυματιών 38 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, 4 κινητές μονάδες, 2 ειδικές μονάδες αντιμετώπισης μαζικών καταστροφών.

Το πρώτο βράδυ μεταφέρθηκαν περισσότερα από 164 άτομα και 11 μπήκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. «Ευχαριστώ όλο το προσωπικό του ΕΣΥ που με όλη την προσπάθεια που κατέβαλε βοήθησε να γλυτώσουμε από περισσότερα θύματα και να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ανάγκες των τραυματιών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

Διαβάστε, επίσης: Ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον 10 θύματα –τί πρέπει να προσκομίσετε στο εργαστήριο DNA της ΕΛΑΣ