“Ποσειδών”: Το νέο ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο που θα δημιουργεί τσουνάμι! (Βίντεο)

Το νέο υπερόπλο της Ρωσίας έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δημιουργεί ένα “ραδιενεργό” παλιρροϊκό κύμα που θα αφανίζει ολόκληρες παράκτιες πόλεις.

Σύμφωνα με το thediplomat.com, η Ρωσία ξεκίνησε δοκιμές για το τελευταίο υπερόπλο της, ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα (UUV), το οποίο το ονόμασαν «Ποσειδώνα», και που, όπως υποστηρίζουν, θα κινείτε με πυρηνική ενέργεια, θα μπορεί να μεταφέρει μια πυρηνική κεφαλή 2 μεγατόνων, έτσι ώστε να είναι σε θέση να μπορεί να καταστρέψει ναυτικές βάσεις, στολίσκους, ακόμα και ολόκληρες παράκτιες πόλεις με την ενεργοποίηση ενός ραδιενεργού παλιρροϊκού κύματος (τσουνάμι).

Οι δοκιμές του “Ποσειδώνα” ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα και επικεντρώνονται κυρίως στο σύστημα καθοδήγησης των UUV και στις υποβρύχιες λειτουργίες στην αυτόνομη λειτουργία του. Οι δοκιμές αναμένεται να προχωρήσουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Αμύνης την 19η Ιουλίου.

Το Russia Beyond έδωσε μερικές εικόνες και πληροφορίες για τον “Ποσειδώνα”:

Ο «Ποσειδώνας», επίσης γνωστός για τους Αμερικανούς ως Ocean-Status 6 ή «Kanyon», «είναι μια νέα διηπειρωτική, πυρηνική, θαλάσσια αυτόνομη τορπίλη», σύμφωνα με το US Nuclear Posture Review. Αμερικανοί αναλυτές πιστεύουν ότι η ανάπτυξη του όπλου έρχεται ως αντίδραση στην αυξανόμενη πολυπλοκότητα των συστημάτων αμυντικών βαλλιστικών πυραύλων των ΗΠΑ.

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται από το μέλλον! Η Ρωσία σχεδιάζει μαχητικό που θα επιχειρεί και στο διάστημα! (Βίντεο)

Η Ρωσία εξαπέλυσε τον πύραυλο που δεν μπορεί να αναχαιτιστεί (Βίντεο)

Η Ρωσία εξοπλίζεται με νέας γενιάς στρατηγικά πυρηνικά υποβρύχια