Σε προεκλογικό κλίμα το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Τι είπε ο Τσίπρας για πρόωρες εκλογές

114

Τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα εξέτασε το πολιτικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνεδρίαση που διήρκησε περίπου τρεις ώρες, αποτυπώθηκαν σύμφωνα με κομματικές πηγές, τα θετικά στοιχεία που καταγράφει η ελληνική οικονομία αλλά και ο χώρος που ανοίγεται μετά τις αποφάσεις του Eurogroup με στόχο τις παρεμβάσεις υπέρ κοινωνικών ομάδων. Οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν με δεδομένη την υπέρβαση των περίπου 750 εκατομμυρίων που καταγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο, συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.

Ο τρόπος των παρεμβάσεων αυτών θα καθοριστεί σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο το οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να καθοριστούν αυτές οι παρεμβάσεις, τις οποίες αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός αρχές Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για φοροελαφρύνσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου, σύμφωνα με τις κομματικές πηγές.

Ήδη από τις 21 Αυγούστου και μετά -σημείωναν οι ίδιες πηγές- όποτε η χώρα βγαίνει και τυπικά από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μέχρι τις εκλογές το φθινόπωρο του 2019, κυβέρνηση και κόμμα, αναμένεται να προωθήσουν πολιτικές με προοδευτικό πρόσημο χτίζοντας έτσι την επόμενη μέρα της χώρας εκτός μνημονιακών δεσμεύσεων.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα θα αποτυπωθεί στην Κ.Ε. του κόμματος, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου. Πιθανότατα να συνεδριάσει για το ίδιο λόγο την ερχόμενη εβδομάδα, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Εξερχόμενος του πολιτικού συμβουλίου και όταν τον ρώτησαν αν θα έχουμε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες απάντησε με μια απάντηση που σηκώνει πολλές ερμηνείες. «Κάντε κανένα μπάνιο» είπε στους δημοσιογράφους και έφυγε χαμογελώντας με αινιγματικό τρόπο όπως σημειώνουν παριστάμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν «βλέπει» εκλογές το φθινόπωρο ο Σταύρος Θεοδωράκης

Σφοδρή επίθεση του Κων. Τζαβάρα κατά Τσίπρα και κυβέρνησης

Από Σεπτέμβρη ο κυβερνητικός ανασχηματισμός- «ανακάτεμα της πολιτικής τράπουλας»!