Στους «8» το Βέλγιο με μυθική ανατροπή, 3-2 την Ιαπωνία (Βίντεο)

Συγκλονιστικό παιχνίδι, με 5 γκολ, στο πιο ανατρεπτικό Β’ ημίχρονο στο εφετινό Μουντιάλ.

Αυτό που έγινε στο Βέλγιο-Ιαπωνία άφησε πίσω του χιλιάδες εγκεφαλικά, μόνιμες καρδιοπάθειες και μία τρομερή ποδοσφαιρική ανάμνηση. Τη στιγμή που οι Ασιάτες έγραφαν το 0-2, όλος ο κόσμος λιποθυμούσε, αλλά οι Βέλγοι βρήκαν τον δρόμο για τη μυθική ανατροπή στο 94‘, φτάνοντας στο απίθανο 3-2, που τους στέλνει στα προημιτελικά στο ραντεβού με την Βραζιλία.

Το να βρίσκεται μία χώρα πίσω δύο γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο και να το γυρίζει, δεν είχε ξανασυμβεί από το Δυτική Γερμανία-Αγγλία του 1970. Τόσο ζόρικο ήταν αυτό που έκαναν οι Κόκκινοι Διάβολοι. Εκείνοι ήταν το τεράστιο φαβορί, αλλά το ημίχρονο πέρασε χωρίς σκορ, με τους Ιάπωνας να αμύνονται ιδανικά και τους Λουκάκου (25′), Κομπανί (28′) να έχουν τις καλύτερες στιγμές, ενώ ο Κουρτουά (44’0 πήγε να το φάει μόνος του κάτω από τα πόδια.

Τελικά του έβαλαν δύο οι αντίπαλοι στο ξεκίνημα της επανάληψης. Από λάθος του Βερτόνγκεν (48′) ο Χαραγκούτσι βγήκε στην πλάτη της άμυνας και σούταρε διαγώνια για το 0-1. Στο επόμενο λεπτό ο Αζάρ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι και στο 52′ η βολίδα του Ινούι στη γωνία του Κουρτουά δημιούργησε το απίθανο 0-2. Πλέον οι Βέλγοι έτρεχαν και φαινόταν ότι δεν προλάβαιναν. Μόνο που τελικά πρόλαβαν, όπως μεταδίδει το gazzetta.gr.

Ολα ξεκίνησαν με την περίεργη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Βερτόνγκεν (69′) και το λάθος του Καβασίμα, ενώ στο 74′ ήρθε η ισοφάριση από τη γλυκιά σέντρα του Αζάρ και την εξ επαφής κεφαλιά του Φελαϊνί. Οι Βέλγοι πίεζαν με όλο τους το Είναι, μα ο Καβασίμα κατέβασε ρολά στην κορυφαία διπλή απόκρουση του τουρνουά (86′). Στο 90′ παραλίγο να βάλει αυτογκόλ ο Βίτσελ και στο 95′ ο Ντε Μπρόινε έτρεξε την αντεπίθεση, ο Μενιέ σέντραρε, ο Λουκάκου την άφησε να περάσει και ο Τσανλτί ολοκλήρωσε το θαύμα.

Ποτέ μέχρι αυτό το βράδυ δύο αλλαγές δεν καθόριζαν με τα γκολ τους πρόκριση νοκ άουτ φάσης, ενώ αυτό ήταν το δεύτερο πιο… καθυστερημένο γκολ από τους «16» και έπειτα στην ιστορία του θεσμού (Τότι 2006 με Αυστραλία).

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ από την αναμέτρηση:

Οι συνδέσεις των ομάδων:

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρλεντ, Βερτόνγκεν, Κομπανί, Μενιέ, Καράσκο (65′ Τσαντλί), Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Μέρτενς (65′ Φελαϊνί), Λουκάκου

Ιαπωνία (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σότζι, Χαραγκούτσι (81′ Χόντα), Σακάι, Γιοσίντα, Χασέμπε, Σιμπασάκι (81′ Γιαμαγκούτσι), Ναγκατόμο, Καγκάβα, Ινούι, Οσάκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ματσάρα! «Έβρεξε» γκολ στο Γαλλία-Αργεντινή 4-3 (Βίντεο)

Έτσι αντέδρασε ο… Χίτλερ για τον αποκλεισμό της Γερμανίας από τη Ν. Κορέα

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Το πρόγραμμα με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων