Στο έλεος του καύσωνα και των πυρκαγιών μεγάλο μέρος της Ευρώπης

Στο έλεος των πυρκαγιών και των υψηλών θερμοκρασιών βρίσκεται μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Στη Σουηδία, ο αριθμός των πύρινων μετώπων που συνεχίζουν να καίουν ανεξέλεγκτα φαίνεται πως σταθεροποιήθηκε γύρω στα 20, την ώρα που τουλάχιστον 250.000 στρέμματα δάσους έχουν ήδη μετατραπεί σε στάχτες.

Οι αρχές της χώρας προειδοποιούν για τον «εξαιρετικά υψηλό» κίνδυνο να ξεσπάσουν νέες φωτιές στο βόρειο τμήμα της χώρας τις επόμενες ημέρες κι ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει καύσωνα για τις επόμενες ημέρες.

Δύο Canadair από τη Γαλλία παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις κατάσβεσης στο Καρμπόλε, μια μικρή κοινότητα που βρίσκεται μεταξύ Στοκχόλμης και Λαπωνίας.

Στη Φινλανδία, μεγάλες πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λαπωνία καταστρέφοντας δάση και θαμνώδεις εκτάσεις κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Η Λετονία γνωστοποίησε σήμερα ότι η Λευκορωσία της έστειλε βοήθεια για να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε την περασμένη Τρίτη στο ανατολικό τμήμα της χώρας και σε διάστημα μίας εβδομάδας έχει μετατρέψει σε στάχτες 10.000 στρέμματα δάσους και χαμηλής βλάστησης.

Η Γερμανία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για τη ζέστη που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι στο σύνολο της χώρας, με τον υδράργυρο να αναμένεται πως θα ανέλθει μεταξύ 30-35 βαθμών κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι αρχές προειδοποιούν για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών στο βόρειο και ανατολικό τμήμα εξαιτίας της ξηρασίας που πλήττει τη Γερμανία από την Άνοιξη.

Στην Ολλανδία, οι αρχές έκλεισαν 12 γέφυρες στο Άμστερνταμ, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίας ενδέχεται να παραμορφώσουν τις μεταλλικές κατασκευές.

Στη Γαλλία, η ευρύτερη περιοχή του Παρισιού βρίσκεται αντιμέτωπη με τη ζέστη, που αναμένεται να διαρκέσει έως την Παρασκευή, με αποτέλεσμα την αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Οι αρχές επέβαλαν περιορισμούς στην κυκλοφορία.

Την ίδια ώρα, η ζέστη οδήγησε στην έλλειψη μπουκαλιών και κιβωτίων μπιρών, καθώς η πώλησή τους έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο έλεος των πυρκαγιών η Σουηδία: Καίγεται από άκρη σε άκρη η χώρα (Βίντεο)

Πρωτοφανής καύσωνας στην βόρειο Ευρώπη – Εκατοντάδες τα πύρινα μέτωπα

Τυχαίο; Ξέσπασαν 47 πυρκαγιές σε μόλις ένα 24ωρο – Όλη η εξέλιξη [vid]