Τεράστια πρόκριση για το Βέλγιο, έστειλε την Βραζιλία σπίτι της (Βίντεο)

Το Βέλγιο είναι στα ημιτελικά του Μουντιάλ, αφού επικράτησε με 2-1 της Βραζιλίας σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία με έπαθλο το εισιτήριο για τον τελικό!

Το ματς

Η Βραζιλία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και μάλιστα είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 8’, όταν η άμυνα του Βελγίου αδράνησε μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο Τιάγκο Σίλβα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κοντινή προβολή. Όμως ήταν οι Βέλγοι αυτοί που άνοιξαν το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 14’ ο Τσαντλί εκτέλεσε κόρνερ και ο Φερναντίνιο έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά σε προσπάθεια να απομακρύνει.

Οι Βραζιλιάνοι πίεσαν όμως το Βέλγιο κράτησε το προβάδισμα χάρη σε δύο επεμβάσεις του Κουρτουά σε προσπάθειες του Ζεσούς (15’) και του Κουτίνιο (19’). Όχι μόνο αυτό, αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» χτύπησαν στην αντεπίθεση, διπλασιάζοντάς τα τέρματά τους. Στο 31’ ο Λουκάκου ξεκίνησε την κόντρα καλύπτοντας μεγάλη απόσταση με την μπάλα στα πόδια. Την κατάλληλη στιγμή βρήκε τον Ντε Μπρόινε, που «κεραυνοβόλησε» τον Άλισον με δυνατό δεξί σουτ για το 2-0!

Στο 35’ ο Ζεσούς αστόχησε με κεφαλιά από καλή θέση, στο 37’ ο Κουρτουά έκανε άλλη μια σπουδαία απόκρουση σε σουτ του Κουτίνιο και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 2-0 για το Βέλγιο.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν άλλαξε, με τους Βραζιλιάνους να πιέζουν και το Βέλγιο να προσπαθεί να «χτυπήσει» στην κόντρα. Οι Βέλγοι έκαναν καλή δουλειά μην αφήνοντας τη Βραζιλία να απειλήσει, ενώ είχαν και μια καλή ευκαιρία με τον Αζάρ να φεύγει στην κόντρα και να σουτάρει άουτ στο 62’. Έκτοτε, όμως η πίεση της Σελεσάο άρχισε να γίνεται ασφυκτική.

Ο Κουρτουά απέκρουσε τα σουτ του Κόστα στο 62’ και στο 75’, όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποσοβήσει το γκολ. Ο Ρενάτο Αουγκούστο, που είχε μπει στο ματς μόλις τρία λεπτά νωρίτερα, έγινε αποδέκτης της ωραίας σέντρας του Κουτίνιο σκόραρε με κεφαλιά για το 2-1. Ο ίδιος παίκτης έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, αφού πλάσαρε άουτ σε ανεπανάληπτη ευκαιρία μετά από μπαλιά του Κουτίνιο στο 81’!

Ο Κουρτουά δήλωσε «παρών» στο 94’, όταν έκανε απίθανη επέμβαση σε φαλτσαριστό σουτ του Νεϊμάρ και έτσι το Βέλγιο πανηγύρισε μια ιστορική πρόκριση!

Δείτε παρακάτω τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ του αγώνα:

Πηγή: sportdog.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτοιμη για «κούπα» η Γαλλία, 2-0 την Ουρουγουάη και πάει στα ημιτελικά (Βίντεο)

Μουντιάλ 2018 – Ιμπραΐμοβιτς: «Η Σουηδία μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο»

Ιστορική πρόκριση για την Αγγλία! Έσπασε η «κατάρα» των πέναλτι (Βίντεο)