Τραμπ σε Πούτιν: Βλακεία των Ηνωμένων Πολιτειών οι κακές σχέσεις Ουάσινγκτον-Μόσχας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε σήμερα στο Ελσίνκι την ιστορική συνάντηση κορυφής με τον Βλαντίμιρ Πούτιν εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει κατάληξη σε μια «έκτακτη» σχέση με τον Ρώσο ομόλογό του.

Οι δυο ηγέτες συναντήθηκαν στο προεδρικό μέγαρο, στο κέντρο της φινλανδικής πρωτεύουσας που έχει μακρά παράδοση φιλοξενίας συναντήσεων κορυφής Ανατολής-Δύσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Χαίρομαι πολύ που σας συναντώ», «έχει έρθει ο καιρός να μιλήσουμε εις βάθος για τις σχέσεις μας», δήλωσε ο Πούτιν, ενώ ο Τραμπ εξέφραζε την ελπίδα ότι θα υπάρξει κατάληξη σε μια «έκτακτη σχέση». «Έλεγα, και είμαι σίγουρος ότι το έχετε ακούσει στη διάρκεια των χρόνων πως το να τα πάμε καλά με τη Ρωσία είναι καλό πράγμα, δεν είναι κακό πράγμα», είπε ο Τραμπ καθισμένος δίπλα στον Πούτιν κατά την έναρξη των συνομιλιών.

Στο πρόγραμμα: μία συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο μόνο με τους διερμηνείς τους, ένα γεύμα εργασίας με τις ομάδες τους και μια κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνει ότι ελπίδα του είναι να δημιουργήσει μια προσωπική σχέση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Λίγο πριν από την πρώτη χειραψία, έδωσε τον τόνο με ένα tweet όπου απέδιδε τις κακές σχέσεις Ουάσινγκτον-Μόσχας σε… «βλακεία ετών εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών» και στο «κυνήγι μαγισσών» που έχει εξαπολύσει, όπως υποστηρίζει, το FBI που ερευνά ενδεχόμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Το μήνυμα προκάλεσε την ικανοποίηση της Μόσχας. «Συμφωνούμε», ήταν η απάντηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στραμμένο στην συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στο Ελσίνκι το παγκόσμιο ενδιαφέρον

Πόλη -«φάντασμα», το Ελσίνκι λόγω συνάντησης Τραμπ-Πούτιν- δρακόντια μέτρα

Τραμπ: Θα είμαι υποψήφιος και το 2020