Τσίπρας στην δευτερολογία του: Σοκ για τον ελληνικό λαό ετοιμάζει ο κ. Μητσοτάκης

Σε ένα «κρεσέντο ύβρεων» προχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κι αυτό είναι ένδειξη αμηχανίας και εκνευρισμού, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

Τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη συζήτηση για την οικονομία, αλλά μόνο για την οικονομία δεν μίλησε, ίσως γιατί αισθάνεται ότι δεν είναι προνομιακό πεδίο για τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Είναι δείγμα θράσους η κριτική της Ν.Δ. για τα πρωτογενή πλεονάσματα

Είναι δείγμα θράσους η κριτική της Ν.Δ. για τα πρωτογενή πλεονάσματα όταν είχατε συμφωνήσει σε πλεονάσματα 4,5% τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα είπε ότι με τη συμφωνία στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου το ελληνικό χρέος κατέστη επιτέλους βιώσιμο. «Αποκτάμε πρόσβαση στις αγορές, χωρίς καμία επιβάρυνση για την οικονομία, τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία & τους μικροομολογιούχους,? όπως συνέβη στην περίπτωση του διαβόητου PSI», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Σοκ για τον ελληνικό λαό ετοιμάζει ο κ. Μητσοτάκης

Σοκ για τον ελληνικό λαό ετοιμάζει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά ευτυχώς τα σχέδια του θα μείνουν στα συρτάρια, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Παρατήρησε ότι πιστός στο δόγμα του καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς για εργασία 12 ωρών την ημέρα ο κ. Μητσοτάκης θέλει την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το λοκ-άουτ, τη συντριβή της εργασίας, την καθήλωση του κατώτατου μισθού.

“Τζάμπα μάγκας” ο κ. Μητσοτάκης, μια “τρύπα στο νερό” η τροπολογία για τις συντάξεις

“Τζάμπα μάγκα” αποκάλεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την τροπολογία που κατέθεσε σχετικά με τις περικοπές συντάξεων.

Χαρακτήρισε “τρυπολογία” την τροπολογία, γιατί, όπως είπε, είναι μια “τρύπα στο νερό”, ενώ προσέθεσε ότι είναι «η επιτομή της γελοιότητας και του κυνισμού» του κ. Μητσοτάκη.

Επισήμανε, ακόμα ότι οι συνταξιούχοι δεν είναι ποντίκια για να χωθούν στην “τρύπα”, αλλά είναι άνθρωποι με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.

Με τον ακροδεξιό παροξυσμό σας γίνεστε εθνικά επικίνδυνος κ. Μητσοτάκη

«Με τον ακροδεξιό παροξυσμό σας γίνεστε εθνικά επικίνδυνος», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο προσφυγικό, ο πρωθυπουργός τον κατηγόρησε για ταύτιση με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Όρμπαν και την πιο ακραία αντιευρωπαϊκή πρόταση, και ότι δεν ακούει ούτε καν τις μετριοπαθείς φωνές στο εσωτερικό τού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Δεν μπορείτε να εκφράζετε στο εσωτερικό την πολιτική Κουρτς και στο εξωτερικό να λέτε για ευρωπαϊκές λύσεις», είπε ο κ. Τσίπρας.

Είστε ο ορισμός του όρου διαπλοκή στη σύγχρονη πολιτική ιστορία κ. Μητσοτάκη

«Είστε ο ορισμός του όρου διαπλοκή στη σύγχρονη πολιτική ιστορία και δεν μπορείτε να μιλάτε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν είμαστε το ίδιο και φαίνεται αυτό. Έχουμε άλλη διαδρομή, άλλο φορτίο, μην κάνετε τέτοιες συγκρίσεις, δεν θα σας βγει σε καλό», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της σημερινής κυβέρνησης με επιχειρηματίες ο κ. Τσίπρας επισήμανε: «Χατίρια σε επιχειρηματίες δεν κάναμε, δεν κάνουμε και δεν θα κάνουμε. Είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη στη Βουλή για την Οικονομία

Κ. Μητσοτάκης στην Βουλή: Πολιτικός ψεύτης και απατεώνας ο Αλέξης Τσίπρας

Φ. Γεννηματά κατά Τσίπρα και Μητσοτάκη: Αριστεροί στα πίτουρα και δεξιοί στ’ αλεύρι