Νέο «όχι» από τουρκικό δικαστήριο στην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Για πέμπτη κατά σειρά φορά οδηγήθηκαν χθες στο δικαστήριο ο ανθυπολοχαγός, Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, με το δικαστήριο να απορρίπτει το αίτημα αποφυλάκισής τους.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, μέσω των δικηγόρων τους υπέβαλαν αίτημα για αποφυλάκιση.

Το αίτημα κατατέθηκε στο πλαίσιο δικαιώματος που παρέχει η τουρκική νομοθεσία για επανεξέταση του θέματος κάθε μήνα.

Τους δύο Έλληνες επισκέφτηκε τη Δευτέρα στη φυλακή υψίστης ασφαλείας, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία Christian Berger σε συνεννόηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η επίσκεψη κράτησε πάνω από δύο ώρες και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους Μητρετώδη και Κούκλατζη στους οποίους εξέφρασε την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά την υπόθεσή τους.

Διαβάστε, επίσης:Έλληνες στρατιωτικοί: Νέο «όχι» από την Τουρκία στο αίτημα αποφυλάκισης

Απάντηση Τσίπρα στις δηλώσεις Ερντογάν: «Απαράδεκτες οι αναφορές για ανταλλαγή! Να επιστρέψουν άμεσα οι Έλληνες στρατιωτικοί»

Δ. Καμμένος: «Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν θα είναι ποτέ προϊόν ανταλλαγής»

Έλληνες στρατιωτικοί: «Παραμυθάς» Ερντογάν, «γυμνή» η Άγκυρα! Όσα είπε στον Πούτιν