Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν οι μηχανικοί εναέριας κυκλοφορίας

Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν από αύριο Παρασκευή (24/08) οι Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί Ασφαλείας Εναέριου Κυκλοφορίας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, διαμαρτυρόμενοι για σοβαρά θέματα του κλάδου τους.

Από τις κινητοποιήσεις αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στα αεροπορικά δρομολόγια κυρίως προς τα μικρά αεροδρόμια.

Η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναερίου Κυκλοφορίας θα προχωρήσει σε στάσεις εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 8 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Από τις κινητοποιήσεις αναμένονται καθυστερήσεις και ματαιώσεις στις πτήσεις κυρίως προς τα αεροδρόμια όπου ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας εξυπηρετείται κατά βάση από τους ηλεκτρονικούς υπαλλήλους της ΥΠΑ, όπως είναι τα Κύθηρα, η Αστυπάλαια, η Σύρος, η Σητεία, η Νάξος , η Κάρπαθος και η Κάσος.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων οι ΗΜΑΕΚ θα εξυπηρετούν μόνο τις παρακάτω πτήσεις:

Πολιτικών και στρατιωτικών α/φών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών – Μακεδονίας.

Ελληνικών και ξένων στρατιωτικών α/φών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.

Αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

Νοσοκομειακές πτήσεις.

Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί Κρατών – Πρωθυπουργοί.

Πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Μέριμνα για την συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία των συχνοτήτων κινδύνου, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων της Υπηρεσίας και την πρόληψη καταστροφών ή ατυχημάτων.

«Στόχος των κινητοποιήσεων της ΕΝΗΑΜΕΚ δεν είναι σε καμία περίπτωση η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού αλλά η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Αεροναυτιλίας και ειδικότερα του κλάδου των ΗΜΑΕΚ έτσι ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα να υπηρετούν την ασφάλεια των πτήσεων, παρέχοντας στις αεροπορικές εταιρίες και κατ-επέκταση στον επιβατικό κοινό ασφαλείς και αδιάλειπτες υπηρεσίες», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε, επίσης:Πανελλήνιες 2018: Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις και πότε ανακοινώνονται