Αρίθα Φράνκλιν: Τί θα γίνει με τα κινηματογραφικά της πρότζεκτ;

Η Αρίθα Φράνκλιν πέθανε στις 16 Αυγούστου σε ηλικία 76 ετών. Εκκρεμούν όμως δύο κινηματογραφικά πρότζεκτ γι αυτήν: η ταινία συναυλίας «Amazing Grace» του 1972 που δεν έχει προβληθεί ποτέ και η υπό παραγωγή βιογραφία της, στην οποία πρωταγωνιστεί η Τζένιφερ Χάντσον.

Ο παραγωγός της κινηματογραφικής βιογραφίας, ο Χάρβεϊ Μέισον Τζούνιορ είπε στο «Variety» ότι η ταινία ήταν «πρωταρχικό δημιουργικό ενδιαφέρον» για την Αρίθα, τις τελευταίες εβδομάδες της. «Στη τελευταία συζήτηση που είχα μαζί της την τελευταία εβδομάδα της, ήταν πραγματικά αισιόδοξη και μιλούσε πολύ για την ταινία – και μιλούσε πολύ για τον ενθουσιασμό που είχε να επιστρέψει στο μικρόφωνο. «Δεν βλέπω την ώρα να επιστρέψω στο μικρόφωνο», το έλεγε συνεχώς αυτό» αφηγήθηκε.

Τον περασμένο Ιανουάριο, στο γκαλά του Κλάιβ Ντέιβις, πριν τα Grammy, ο παραγωγός είχε ανακοινώσει ότι η ίδια η Αρίθα είχε επιλέξει την Τζένιφερ Χάντσον για να την υποδυθεί στην ταινία. Ωστόσο, σύμφωνα με το «Variety», αν και η ταινία είναι προτεραιότητα για τους παραγωγούς, εξακολουθεί να περιμένει σενάριο και σκηνοθέτη, καθώς και τη διευθέτηση ορισμένων θεμάτων που αφορούν τα δικαιώματα.

Ο Μέισον διευκρίνισε ότι η κινηματογραφική βιογραφία «θα βασίζεται στις άπειρες ώρες συζητήσεων που είχα με την Αρίθα και τις σημειώσεις που κρατούσα και όλα εκείνα τα οποία κάναμε» και όχι στην βιογραφία της τραγουδίστριας που κυκλοφορεί ως βιβλίο.

Η Αρίθα Φράνκλιν (Aretha Louise Franklin, 25 Μαρτίου, 1942) ήταν Αμερικανή τραγουδίστρια, συνθέτης, και πιανίστρια.

Στους θαυμαστές της είναι γνωστή ως «Βασίλισσα της Σόουλ». Ήταν φημισμένη για τις σόουλ ηχογραφήσεις της, αλλά έχει τραγουδίσει επίσης τζαζ, ροκ, blues, ποπ, γκόσπελ, μέχρι και όπερα.

Η Φράνκλιν, ήταν η δεύτερη πιο πολυβραβευμένη γυναίκα στην ιστορία των βραβείων Γκράμι. Είχε κερδίσει 20 βραβεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το βραβείο του Ζωντανού Θρύλου και αυτό της Συνολικής Προσφοράς.

Διαβάστε, επίσης:Λάνα Ντελ Ρέι: Απαντά για την εμφάνισή της στο Ισραήλ στο Φεστιβάλ Meteor