ΕΛ.ΑΣ: Πώς οδηγηθήκαμε στους δράστες του εγκλήματος στου Φιλοπάππου [vid]

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Θοδωρής Χρονόπουλος εξηγεί στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» πώς η ΕΛ.ΑΣ οδηγήθηκε τόσο γρήγορα στην εξιχνίαση του ειδεχθούς εγκλήματος.

«Η ουσιαστική αναγνώριση έγινε την Πέμπτη το βράδυ, όταν είχαμε ήδη συλλάβει τους δύο στα σύνορα της Ειδωμένης, ένα βήμα ακριβώς πριν φύγουν από τη χώρα» δήλωσε.

Οι 2 Πακιστανοί και ο Ιρακινός ισχυρίζονται ότι είχαν πρόθεση μόνο τη ληστεία και όχι το θάνατο του νεαρού φοιτητή, ωστόσο η αστυνομία έχει ενδείξεις ότι υπήρξε φυσική επαφή μαζί του καθώς του αφαίρεσαν μια αλυσίδα που φορούσε το λαιμό.

Οι τρεις τους κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τη δολοφονία του 25χρονου, και τη Δευτέρα θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή.

Από την αρχή δουλεύαμε υπό την πίεση του χρόνου διότι από τη στιγμή που η κοπέλα κατέθεσε ότι οι δράστες ήταν αλλοδαποί ο μεγάλος φόβος της ΕΛ.ΑΣ ήταν το ενδεχόμενο να διαφύγουν από τη χώρα οι δράστες, σημείωσε ο κ. Χρονόπουλος.

Όπως είπε η μαρτυρία της 25χρονης ήταν συγκεχυμένη λόγω του σοκ στα πρώτα κρίσιμα 24ωρα, ωστόσο ο κύκλος των υπόπτων διαμορφώθηκε από την πρώτη στιγμή λόγω του σημείου όπου σημειώθηκε το περιστατικό. Μετά την αξιοποίηση βιομετρικών στοιχείων, αποτυπωμάτων αλλά και πληροφοριών για τη φυγή δύο ατόμων προς τη Θήβα, οι έρευνες έγιναν στοχευμένες.

Διαβάστε, επίσης:Σε διαβούλευση το σχέδιο του πάρκου 2.000 στρεμμάτων στο Ελληνικό