Λουτσέσκου: «Η πίεση είναι στην Μπενφίκα» (Βίντεο)

Συγκρατημένος αλλά αισιόδοξος, προσγειωμένος και ρεαλιστής, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, βλέπει με θετικό πρόσημο την πιθανότητα πρόκρισης της ομάδας του στο αυριανό μεγάλο «ραντεβού» της με την ιστορία και την Μπενφίκα. Αναλυτικά όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός:

Για τη σημασία του αυριανού αγώνα: «Από την πρώτη μέρα, ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας για το παιχνίδι έχοντας ως στόχο να παίξουμε στους ομίλους του Champions League. Ξέραμε τις δυσκολίες που θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε. Κοιτάζουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, μετά από όλα αυτά μπορούμε να πούμε ότι φτάσαμε σε αυτό το σημείο, έχοντας μία πολύ καλή νοοτροπία. Αυτό που σκεφτόμαστε μόνο είναι ότι θα πρέπει να προκριθούμε. Φτάσαμε εδώ, έχοντας το παιχνίδι στα χέρια μας. Θα παίξουμε στην έδρα μας, όπου έχουμε μόνο νικηφόρα αποτελέσματα και πολλά γκολ και θα δώσουμε τα πάντα».

Για το πως περιμένει το παιχνίδι: «Με βάζετε υπό πίεση τώρα… Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο ή να προβλέψω κάτι για το παιχνίδι αυτή τη στιγμή. Ξέρουμε ότι απέναντι μας είναι μία καλή και ποιοτική ομάδα, αλλά κι εμείς έχουμε μεγάλη θέληση να περάσουμε στους ομίλους. Ξέρουμε ότι μπορούμε να αποδώσουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ενώ, ακόμη κι αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, έχουμε τη νοοτροπία για να τα διορθώσουμε. Επίσης, ξέρουμε ότι η μόνη ομάδα που πραγματικά δημιούργησε προβλήματα στην Μπενφίκα ήταν ο ΠΑΟΚ. Αν για εμάς είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, το ίδιο ισχύει και για την Μπενφίκα. Η πίεση αυτή τη στιγμή είναι στην Μπενφίκα».

Για το πως έχει προετοιμάσει την ομάδα του: «Εμείς ποτέ δεν προετοιμάσαμε κανένα παιχνίδι, για να υπερασπιστούμε κάποιο αποτέλεσμα. Έχουμε το δικό μας στιλ παιχνιδιού. Κάποιες φορές μπορούμε να το κάνουμε, κάποιες όχι, ανάλογα και με τον αντίπαλο φυσικά, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για να το διορθώσουμε. Ξανά σαν παράδειγμα, υπάρχει το πρώτο παιχνίδι με την Σπαρτάκ, όπου χάναμε με 2-0 και κερδίσαμε με 3-2. Άλλο παράδειγμα είναι και το παιχνίδι στη Λισαβόνα. Μετά το 20΄, η Μπενφίκα μας άσκησε πίεση, στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου μέρους δεχθήκαμε το γκολ και ενδεχομένως μία άλλη ομάδα θα “λύγιζε”. Δεν το κάναμε και μετά, ισοφαρίζοντας, ήμασταν πολύ κοντά ακόμη και στο να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον «Δικέφαλο» και τα όσα μεσολάβησαν από την στιγμή που ήρθε στον ΠΑΟΚ: «Έχω συνηθίσει να ζω μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι. Από την αρχή ξέραμε ότι το ξεκίνημα θα ήταν δύσκολο πέρυσι, λόγω πολλών καταστάσεων. Ξέραμε ότι το μοναδικό στοιχείο που μπορούσε να μας δώσει την επιτυχία ήταν η ισορροπία και η δουλειά. Το κάναμε με ένα γκρουπ παικτών και με τους ανθρώπους γύρω από την ομάδα πέρυσι και φέτος συνεχίζουμε το ίδιο. Για μένα το πιο σημαντικό δεν είναι να είμαστε μία παρέα, αλλά να έχουμε μία σωστή νοοτροπία. Γιατί αυτή είναι που μας πιέζει και μας πάει σε παραπάνω επίπεδο. Η νοοτροπία χτίζεται με καθημερινή δουλειά. Όταν υπάρχει ένα γκρουπ ανθρώπων, είναι φυσιολογικό να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Για εμάς, το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι το αυριανό. Θα μπούμε στο γήπεδο και θα πεθάνουμε γι’ αυτή την πρόκριση. Μετά από αυτό το παιχνίδι, θα έρθει ένα άλλο».

Για την Μπενφίκα: «Για αυτό το λόγο το ποδόσφαιρο είναι κάτι ξεχωριστό. Δεν κερδίζουν πάντα οι πιο πλούσιες ομάδες. Έχω τεράστια αυτοπεποίθηση για την ομάδα, για το γκρουπ και για τη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα».

Για το νέο συμβόλαιό του και την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο ΠΑΟΚ: «Έχω ζήσει φανταστικές στιγμές στον ΠΑΟΚ και νιώθω τεράστια απόλαυση που δουλεύω με αυτούς τους παίκτες. Η ανανέωση αυτή σημαίνει μία συνέχεια».

Τους παίκτες του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Λέο Μάτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χωρίς Ζόνας και Καστίγιο ξανά η Μπενφίκα κόντρα στον ΠΑΟΚ

Σταθερά 14η η Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA

Φούντωσαν οι φήμες στη Θεσσαλονίκη – Τεράστιο «δώρο» Σαββίδη στον ΠΑΟ