Μακάβριο αστείο: «Πέθαναν» τον διάσημο σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά

Σε ένα κακόγουστο και μακάβριο αστείο οφείλεται η είδηση του θανάτου του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Ένας ψεύτικος λογαριασμός στο twitter ο οποίος φέρει το όνομα της νέας υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, έκανε λόγο για θάνατο του σκηνοθέτη.

Στη συνέχεια, ωστόσο, στον ίδιο λογαριασμό εμφανίζεται ανάρτηση η οποία αναφέρει πως πρόκειται για ψεύτικο λογαριασμό τον οποίο δημιούργησε ο Ιταλός δημοσιογράφος Tommasso Debenedetti, όπως μεταδίδει το capital.gr.

Ο διεθνής σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς, μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε πως πληροφορήθηκε τον… θάνατό του από δημοσιογράφο που του τηλεφώνησε, ενώ διαβεβαίωσε πως είναι πολύ καλά στην υγεία του.

“Είναι περίεργα πράγματα αυτά” είπε, προσθέτοντας πως “κάποια κακά νέα που γίνονται ως αστεία από κάποιους, μέχρι να διερευνηθούν, γίνονται πιστευτά από την κοινή γνώμη”.

Ο Κώστας Γαβράς, 85 ετών, που έδειχνε να το διασκεδάζει όλο αυτό λέγοντας “το υποδεχτήκαμε γελώντας. Το διασκεδάσαμε…”, σημείωσε ακόμα ότι “πέρασα τους δυο τελευταίους μήνες στην Ελλάδα σαν τουρίστας” και έκλεισε λέγοντας: “Είμαι πάρα πολύ καλά, σας διαβεβαιώνω”.

Η είδηση για τον θάνατο του διάσημου σκηνοθέτη διέρρευσε στο διαδίκτυο μέσω ενός ψεύτικου λογαριασμού, που φαινόταν να ανήκει στην υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία λίγες ώρες πριν είχε αναλάβει τα καθήκοντα της.

Η ίδια η υπουργός μιλώντας επίσης στη δημόσια τηλεόραση σημείωσε μεταξύ άλλων ότι χάκερ δημιούργησε ένα ψεύτικο προφίλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα

«Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» στο Μουσείο Ελιάς στη Σπάρτη

Εγκαίνια για τις «Αμέτρητες όψεις του Ωραίου» στην Τήνο