Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν – θα συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο

Στην Αθήνα βρίσκεται ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, προσκεκλημένος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια από την ίδρυσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βάιντμαν, που είναι ένας εκ των βασικών διεκδικητών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με τη λήξη της θητείας του Μάριο Ντράγκι, θα έχει σειρά επαφών τόσο με τα τραπεζικά στελέχη όσο και με τις αρχές.

Σκοπός της εν λόγω συνάντησης είναι να ενημερωθεί για τη μεταρρυθμιστική διαδικασία μέσω της οποίας η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα και να αυξήσει τα επίπεδα απασχόλησης. Ο ίδιος αναμένεται στείλει  μηνύματα για το μετά – προγραμματικό μονοπάτι που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα.

Ο κ. Βάιντμαν, που είναι ένας εκ των βασικών διεκδικητών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με τη λήξη της θητείας του Μάριο Ντράγκι, θα έχει σειρά επαφών τόσο με τα τραπεζικά στελέχη όσο και με τις αρχές.

Το πρόγραμμα της παραμονής του Γενς Βάιντμαν στην Αθήνα περιλαμβάνει συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο καθώς και συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η  προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Παυλόπουλου με τον επικεφαλής της Bundesbank θα πραγματοποιηθεί στις 16:15 το απόγευμα.

Διαβάστε, επίσης:Πού βρίσκεται ο ελληνικός χρυσός -πόσος χρησιμοποιήθηκε ως εγγύηση για τη συμμετοχή της χώρας στο ευρώ;