Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα για εξηγήσεις

Υπόμνημα με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης υπέβαλε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, μετά τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας» και την πρόσφατη απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών.

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εκλήθη ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, σύμφωνα με το sputniknews.gr.

Ο Έλληνας διπλωμάτης εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο, προκειμένου να λάβει υπόμνημα για τα αντίμετρα της Ρωσίας, μετά τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας».

«Στις 6 Αυγούστου, ο Έλληνας πρέσβης στη Ρωσία, Αντρέας Φρυγανάς, εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου του παρουσιάστηκε υπόμνημα, με το οποίο ενημερωνόταν η Ελλάδα για τα αντίμετρα που ελήφθησαν από τη ρωσική πλευρά, σε απάντηση των μη φιλικών ενεργειών της Αθήνας εναντίον Ρώσων διπλωματών, τον Ιούλιο» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών, ενώ απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα ακόμη δύο αξιωματούχων της Μόσχας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών ως προειδοποίηση στη Μόσχα!

Με το ίδιο «νόμισμα» απαντά η Ρωσία στην απέλαση των διπλωματών

Τζανακόπουλος: Δεν αποδεχόμαστε συμπεριφορές που δεν δείχνουν σεβασμό προς το ελληνικό κράτος