Φονικός σεισμός στο Ιράν: Νεκροί και τραυματίες από τα 6 Ρίχτερ -Ακολούθησαν 21 μετασεισμοί 

Τρεις νεκροί και 243 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός των 6 βαθμών Ρίχτερ – αναθεωρήθηκε προς τα κάτω – στο Ιράν.

Ο φονικός σεισμός που είχε μικρό εστιακό βάθος, σημειώθηκε 26 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης Τζαβανρούντ, στην επαρχία Κερμανσάχ, ανέφερε το USGS.

Ο Σαέμπ Σαρινταρί δήλωσε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna πως η σεισμική δόνηση προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Επίσης, προκάλεσε τον τραυματισμό 241, εκ των οποίων οι έξι σοβαρά.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι νεκροί είναι μια έγκυος και ένας 70χρονος που υπέστη καρδιακή προσβολή.

Σε προηγούμενο απολογισμό ο κυβερνήτης της επαρχίας, Χαουσάνγκ Μπαζβάντ, είχε δηλώσει πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 90 τραυματίστηκαν.

Ο κυβερνήτης δήλωσε σε ένα άλλο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, το Tasnim, πως έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε πολλά χωριά λόγω της σεισμικής δόνησης.

Τα νοσοκομεία και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, δήλωσε ο κυβερνήτης Μπαζβάντ.

Ωστόσο ο διευθυντής της υπηρεσίας καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, Ρεζά Μαχμουντιάν, διαβεβαίωσε πως η κατάσταση είναι «υπό έλεγχο» και ότι δεν είναι απαραίτητο να ζητηθεί η βοήθεια γειτονικών επαρχιών.
Ο σεισμός, που σημειώθηκε σε περιοχή όχι μακριά από τα σύνορα με το Ιράκ, έγινε αισθητός μέχρι τη Βαγδάτη, μετέδωσε η ιρακινή κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί στην ιρακινή επικράτεια εξαιτίας του.

Τον περασμένο Νοέμβριο, σεισμική δόνηση 7,3 βαθμών προκάλεσε τον θάνατο 620 ανθρώπων στην επαρχία Κερμανσάχ και οκτώ στο Ιράκ.

Διαβάστε, επίσης:Ρωσικός Στόλος πέρασε το Βόσπορο και πλέει προς την Ανατολική Μεσόγειο