Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Σαρωνίδα – χάρτης επικινδυνότητας

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά από τις έξι τις πρωί, σε έκταση με ξηρά χόρτα κοντά σε σπίτια, επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Σουνίου στο ύψος του 44ου χλμ., στη Σαρωνίδα του δήμου Σαρωνικού.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν από τις 06.00 πάνω από τις Αλκυονίδες και προκάλεσε ανησυχία σε κατοίκους διάσπαρτων κατοικιών που βρίσκονταν κοντά στην εστία της φωτιάς, μερικοί από τους οποίους αναγκάστηκαν ν’ απομακρυνθούν, φοβούμενοι μήπως οι φλόγες φτάσουν στα σπίτια τους.

Στο σημείο της πυρκαγιάς έχουν σπεύσει 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα και προσπαθούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο πριν επεκταθεί, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία σε ξερά χόρτα στην περιοχή Γαλαναίικα, πάνω από το συγκρότημα Αλκυονίδες, στο 44ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, και όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική δεν απείλησε σπίτια.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ το πρωί έκαναν για λίγο ρίψεις από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Διαβάστε, επίσης:Ο καιρός, σήμερα, 11 Αυγούστου