Αλέξης Τσίπρας: “θα πάω έως το τέλος. Θα βρω σύμμαχο αν φύγει ο Καμμένος”

Η συνεργασία μας και οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ είναι καλύτερες από ποτέ. Νομίζω πως η κυβέρνησή μου θα επιβιώσει, αλλά δεν ξέρω εάν θα επιβιώσει ο συνασπισμός.

Ο πρωθυπουργός ευρισκόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχοντας στο μυαλό του πως η πολιτική αστάθεια θα εμποδίσει την προσέλκυση ξένων επενδυτών, επιχείρησε να αλλάξει το κλίμα και να σταματήσει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ακόμη και στις αρχές του προσεχούς έτους.

“Στόχος μου είναι να πάω έως το τέλος… Αυτό συνιστά σινιάλο σταθερότητας” ήταν το μήνυμα που έστειλε.

Σε συνέντευξή του θέλησε να κατευνάσει τις αμφιβολίες δηλώνοντας αποφασισμένος να ολοκληρώσει τη διαδικασία της συμφωνίας με τα Σκόπια, κάτι που απασχολεί ιδιαιτέρως τους αμερικανικούς παράγοντες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι η κυβέρνησή του δε θα πέσει, ακόμη κι αν άρει την εμπιστοσύνη προς αυτή ο κ. Καμμένος. Με τη δήλωση αυτή ο πρωθυπουργός, είτε προαναγγέλλει προσπάθεια να επιτύχει μία νέα κοινοβουλευτική συμμαχία, με ανεξάρτητους βουλευτές ή και το Ποτάμι.

“Νομίζω πως η κυβέρνησή μου θα επιβιώσει, αλλά δεν ξέρω εάν θα επιβιώσει ο συνασπισμός. Όμως αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει ο εταίρος μου”, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. «Η συμφωνία θα κυρωθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας στην πΓΔΜ» ξεκαθάρισε.

Για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, είπε: “Εάν θέλουμε να προστατεύσουμε το εθνικό συμφέρον, να αναβαθμίσουμε τον ρόλο της χώρας και να την κάνουμε μέρος της λύσης κι όχι του προβλήματος […] αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να σχηματίσουμε συμμαχίες. Και ο καλύτερος στρατηγικός σύμμαχος στην περιοχή είναι οι ΗΠΑ”. Ο ίδιος δήλωσε δε ότι “η συνεργασία μας και οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ είναι καλύτερες από ποτέ. Ίσως αυτό να είναι περίεργο, αλλά είναι αλήθεια”.

Διαβάστε, επίσης:Β. Λεβέντης: Ο Μητσοτάκης πολεμάει την Ένωση Κεντρώων