Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο κοσμηματοπώλης για το θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο κοσμηματοπώλης μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή για την υπόθεση του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου.

Ο κοσμηματοπώλης, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης καθώς και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, δεν επιτρέπεται να φύγει από τη χώρα, ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία φορά το μήνα.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας βλάβης η οποία είχε επακόλουθο τον θάνατο και το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Στα δικαστήριο ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 50 αλληλέγγυοι οι οποίοι κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 73χρονος στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Ζαχαρία Κωστόπουλο και ότι η πρώτη κίνησή του ήταν να καλέσει την αστυνομία.

Συνήγορος κοσμηματοπώλη: Κινήθηκε υπό το κράτος ταραχής

«Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος ενόψει ότι κινήθηκε υπο το κράτος ταραχής προερχόμενης από την προηγηθείσα παραβίαση του καταστήματος του και τον βανδαλισμό της περιουσίας του που έβλεπε να εκτυλίσσεται μπροστά του. Ενήργησε παρασυρθείς σε υπερβολή η οποία όμως κατά το αποτέλεσμά της δεν μπορεί να συνδεθεί με το επελθόν θλιβερό και ανεπιθύμητο αυτό αποτέλεσμα αφού περιορίζεται σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιατροδικαστικής έκθεσης σε μη δυνάμενες να προκαλέσουν το θάνατο μικρές θλαστικές κακώσεις», δήλωσε στο protothema.gr ο συνήγορος υπεράσπισης του 73χρονου κοσμηματοπώλη, Χάρης Αναγνωστοπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακροδεξιοί πέταξαν τρικάκια έξω από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια

Τί δήλωσε ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη, στην Ομόνοια- η υπεράσπισή του

Συνελήφθη ο κοσμηματοπώλης στην Ομόνοια που κατηγορείτο για τη δολοφονία του ληστή